«Τέλος» Μανιατόπουλος και Εμίρης από το ΤΑΙΠΕΔ

Με νέα κεφαλή στο τιμόνι του θα προχωρήσει από ‘δω και στο εξής το Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστή η τοποθέτησης από τον υπουργό Οικονομικών του Εμμανουήλ Κονδύλη στη θέση του προέδρου και του Πασχάλη Μπουχώρη στο πόστο του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου.

Υπό αυτές τις συνθήκες αποτελούν παρελθόν για το ΤΑΙΠΕΔ ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Κ. Μανιατόπουλος και ο τέως πλέον διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γ. Εμίρης, των οποίων η θητεία περατώθηκε. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών «ο υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης ευχαριστεί τους κυρίους Μανιατόπουλο και Εμίρη «για την πολύτιμη συμβολή τους στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων».
Όπως προαναφέρθηκε η θητεία των κ.κ. Μανατόπουλου και Εμίρη έληξε, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η αλλαγή σκυτάλης στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε επειδή η απερχόμενη ηγεσία του ταμείου είχε μη ικανοποιητικές επιδόσεις στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, το γεγονός λοιπόν ότι δεν μπήκαν στο δημόσιο [πορτοφόλι τα προβλεπόμενα έσοδα μέσω αξιοποίησης της ιδιωτική περιουσίας ου δημοσίου έφερε και τη βελούδινη αντικατάσταση με τον Γκίκα Χαρδούβελη να προτείνει για τις συγκεκριμένες θέσεις το δίδυμο Κονδύλη-Μπουχώρη.

Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις δεν έχουν υπερβεί τα 300 εκατ. ευρώ, όταν ο τελευταίος στόχος που έχει τεθεί –και μάλλον δεν θα επιτευχθεί– για ολόκληρη τη χρονιά ήταν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πριν από τον διορισμό των κ.κ. Κονδύλη και Μπουχώρη θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ποια είναι η νέα ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ
Ο Εμμ. Κ. Κονδύλης είναι ομότιμος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και τέως διευθυντής του Τομέα Μάνατζμεντ και του Προγράμματος Μ.Β.Α. – Μάνατζμεντ Τουρισμού του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Είναι κάτοχος Ph.D. (Operations Research) από το Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management – ΗΠΑ, M.Sc. από το Case Institute of Technology – ΗΠΑ και πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει εκτεταμένη διοικητική και συμβουλευτική εμπειρία, κατέχοντας ανώτατες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου: Montgomery Ward , Eaton Corporation , Ciba Geigy, ΕΤΑ-Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Πρόεδρος), Γραφείο Δοξιάδη/ Dubai & Khartoum , ΑΓΕΤ Ηρακλής (Εντεταλμένος / Διευθύνων Σύμβουλος), Λάβα, Βιομηχανικά Ορυκτά, Λατό, Αστήρ, ΕΒΙΕΣΚ, Ηρακλής Συσκευασίες, ΗΣΑΠ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΤΤ – Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών κ.ά.
Οργάνωσε και διηύθυνε το Πρόγραμμα Αύξησης Παραγωγικότητας καθώς και την εφαρμογή του Προϋπολογισμού Μηδενικής Βάσης με εφαρμογές σε 20 υπουργεία και 30 επιχειρήσεις / οργανισμούς. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης των χωρών μελών του ΟΟΣΑ – Παρίσι. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Ο Πασχάλης Μπουχώρης προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα όπου από το 2006 ήταν διευθυντικό στέλεχος έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής στους τομείς ευθύνης των μεγάλων εταιρικών πιστοδοτήσεων ειδικής διαχείρισης, διεθνούς επιχειρηματικής τραπεζικής και επενδύσεων private equity. Από το 1996 εργάσθηκε σε διευθυντικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ με ειδίκευση στις αναδιαρθρώσεις, επιχειρηματικές επενδύσεις, εξαγορές και συγχωνεύσεις και στρατηγική επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Rotterdam School.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα