Τέλος στην απαγωγή Λεμπιδάκη, μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Με μία καλά συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., δόθηκε τέλος στο θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος μετά από 6 μήνες ομηρείας αναπνέει και πάλι τον αέρα της ελευθερίας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 07:40 το πρωί της Δευτέρας σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, περίπου 5 χλμ. έξω από το Ρέθυμνο. Ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος, καλά στην υγεία του, αν και φανερά αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για εξετάσεις.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 7 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην απαγωγή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπόλοιπων απαγωγέων. Όλοι τους είναι οι Κρητικοί, κάποιοι έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές, ενώ ανάμεσα στους συνεργούς της απαγωγής είναι και άτομα που φέρονται να κινούνται στο περιβάλλον του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Δεν αντιστάθηκε ο οπλισμένος φρουρός

Αρχικά συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της μάντρας (σ.σ. στην περιοχή «γέφυρα Ζουρίδας», δίπλα στην εθνική οδό) και ένα οπλισμένο άτομο που ήταν ο φρουρός στο κρησφύγετο των απαγωγέων. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός υποδιευθυντής Θοδωρής Χρονόπουλος δεν υπήρξε αντίσταση από τους απαγωγείς.

Ο εντοπισμός των δραστών έγινε από τον κοριό της ΕΥΠ και φυσική παρακολούθηση υπόπτων. Αυτό που μπορεί κανείς να πει είναι πως στην Αστυνομία εδώ και καιρό γνώριζαν για τους απαγωγείς και το μέρος που κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ωστόσο, ήθελαν το σχέδιο απελευθέρωσης του να είναι τέλειο σε κάθε λεπτομέρεια για να μην κινδυνεύσει ο επιχειρηματίας.

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Με είχαν συνέχεια δεμένο σαν σκυλί»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα