Τέσσερα ερωτήματα για άμεση απάντηση από τον κ. Τσίπρα

Να απαντήσει σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν σχέση με την διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τις συνέπειες της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης καλεί τον πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία

Ειδικότερα, επαναφέρει τα ερωτήματα που έθεσε στον κ. Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχόμενη να τα θέτει κάθε ημέρα έως ότου λάβει απάντηση από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, επιτίθεται στον πρωθυπουργό, ο οποίος -όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΝΔ- στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή «αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Τέσσερα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας»

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προς τον πρωθυπουργό τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ο κ. Τσίπρας αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα.

Επειδή τα ερωτήματα αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και κάθε πολίτη τα επαναλαμβάνουμε και ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

– Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

– Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

– Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

– Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις.
Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια λιτή απάντηση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ανακοίνωση της Ν.Δ., η οποία καλούσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

«Η ηγεσία της Ν.Δ. έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή. Και πριν κλείσουν 24 ώρες από το πέρας της συνεδρίασης, μ` ένα non parer και μια ανακοίνωσή της, προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη.
Δύσκολο πράγμα, σχεδόν αδύνατον…», ήταν η λιτή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα