“Τακτικές της δεκαετίας του ’60 από τον Μεϊμαράκη”

Πολώνεται το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο Mega έστρεψε εκ νέου τα βέλη του προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σχολιάζοντας την πρόθεσή του να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν δεν έρθει πρώτος στην αυριανή «κούρσα».

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για «παλαιοκομματικές λογικές, «τακτικές οι οποίες ανήκουν στη δεκαετία του ’60 πολιτικά αν με ρωτάτε. Και τώρα κάνει το ίδιο πράγμα, την τελευταία στιγμή, εκβιάζει ουσιαστικά, λέγοντας ότι αν δεν με εκλέξετε πρώτο θα φύγω. Είμαστε μία μέρα πριν τις εκλογές. Ακόμη και αν ήμουν εγώ στη θέση που έβαλε τον κ. Μητσοτάκη, θα σας έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα».

Χαρακτήρισε δε λάθος την προσέγγιση του κ. Μεϊμαράκη καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να θέλει να απαιτήσει την ψήφο των νεοδημοκρατών και όχι να την διεκδικήσει, σημειώνοντας πως το ίδιο κάνει και στην περίπτωση της πρόθεσης στήριξης του κ. Μητσοτάκη. Ανέφερε ότι διαφωνεί με την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πέσει από μόνος του αλλά ότι συμφωνεί με το ότι απαιτείται η αναγέννησης της παράταξης με αλλαγές τόσο στη νοοτροπία όσο και στις δομές και τη λειτουργία της.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση πολύ επικίνδυνη με βαθιές ιδεοληψίες και ανικανότητα και την κατηγόρησε ότι δεν έχει σχέδιο να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Δικό του μέλημα είπε είναι η συνδιαμόρφωση με τους παραγωγικούς φορείς εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση ενώ η παράταξη θα οδηγηθεί υπό την ηγεσία του σε συνέδριο σε 3-4 μήνες για την αναγέννηση της κεντροδεξιάς.

Σχετικά με τα σενάρια διάσπασης ή διάλυσης της ΝΔ, σημείωσε ότι διακινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επενδύει σε αυτή τη λογική γιατί βλέπει ότι υπάρχει μεγάλο ρεύμα στην κοινωνία ότι η ΝΔ αλλάζει και θα γίνει ξανά ελκυστική για τους πολίτες. «Δεν τίθεται θέμα ούτε διάσπασης, ούτε διάλυσης της ΝΔ», δήλωσε με κατηγορηματικότητα και πρόσθεσε: «Επιτέλους ας αφήσουμε τους Νεοδημοκράτες και τους φίλους αυτής της παράταξης να εκφραστούν ανόθευτα αύριο».

Ο κ. Τζιτζικώστας προανήγγειλε άνοιγμα στα στελέχη και στην κοινωνία και αναδιάρθρωση στη ΝΔ: «Θα κάνω άνοιγμα σε όλα τα στελέχη, τα μέλη, σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η παράταξη, πρέπει ριζικά να αλλάξει, γιατί διαφορετικά εάν μείνουμε με αυτές τις λογικές, η κοινωνία θα μας προσπεράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανενόχλητος, όπως και ο κ. Τσίπρας, να καταστρέφουν τη χώρα. Από την επόμενη ημέρα οι επιλογές που θα γίνουν για να στελεχωθεί ο κομματικός μηχανισμός καταρχήν και ο κρατικός μεθαύριο, θα έχουν ένα χαρακτηριστικό, την αξιοσύνη. Τελείωσαν οι επιλογές με βάση το πόσο κοντά είναι στον εκάστοτε αρχηγό, ή αν τον στήριξαν στις εκλογές».

Οι προτεραιότητές μου

Μιλώντας για τις προτεραιότητές του εάν κερδίσει υπογράμμισε: «Δικό μου πρωταρχικό μέλημα την επόμενη μέρα, πέρα από την ενότητα και τις αλλαγές, είναι να καταρτίσουμε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, το οποίο θα συνδιαμορφώσουμε με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς. Θα το συνδιαμορφώσουμε, το τονίζω αυτό. Τελείωσαν οι εποχές που έκαναν προγράμματα τα κόμματα με δέκα τεχνοκράτες, τα οποία δεν ήταν ποτέ εφαρμόσιμα. Θα οδηγήσω την παράταξη το συντομότερο, μέσα σε τρεις τέσσερις μήνες, σε ένα συνέδριο αναγέννησης της κεντροδεξιάς, όπου εκεί θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για όλα τα θέματα στους Έλληνες, προκειμένου να ζητήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους. Αλλά αφού έχουμε αλλάξει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα