Τακτική… διαπραγμάτευσης για την «Αγιά Σοφιά»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την τακτική του στις διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά ως φαίνεται, δεν είναι ο μοναδικός που γνωρίζει την τέχνη της διαπραγμάτευσης.

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσουν επαφές με τη νέα Κυβέρνηση για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο τηρούν στάση αναμονής, καθώς οι διεργασίες για την έκδοση οικοδομικής αδείας βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και σύντομα, θα έχουν το πολυπόθητο χαρτί στο χέρι τους.

Με το συγκεκριμένο ισχυρό πλεονέκτημα, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να προσέλθουν στις συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους και τα επιχειρήματά τους.

Το σκεπτικό των ανθρώπων της ΑΕΚ έχει ως εξής. Εφόσον εκδοθεί η άδεια και διασφαλιστεί το δικαίωμα στην ανέγερση του γηπέδου, θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο να «παγώσει» το έργο, σε περίπτωση που επέλθει ολική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι γνωστό πως 6τα δύο θέματα που εκκρεμούν εξαρτώνται εν πολλοίς από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες βεβαίως, ελέγχονται από την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Η μία εκκρεμότητα αφορά την επιδότηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ και η άλλη την επέκταση των εργασιών κατασκευής του γηπέδου σε έκταση του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι ΑΝΕΛ, που συνθέτουν την Κυβέρνηση, έχουν εκφράσει κατ’ επανάληψη την άποψη ότι είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά τουλάχιστον οι πρώτοι, δεν δέχονται να δοθεί ούτε… μέτρο παραπάνω από την έκταση που καταλάμβανε το παλιό γήπεδο, ενώ επανεξετάζουν την επιχορήγηση των 20 εκατομμυρίων, όπως και όλες τις συμβάσεις που εκκρεμούν, σε όλους τους τομείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα