Ταχτσίδης: «Η Εθνική είναι πλέον μία οικογένεια»

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αναδείχθηκε δέκατος καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη σε πετυχημένες αμυντικές ενέργειες, μετά από έρευνα Πανεπιστημίου, κάτι που σίγουρα αποτελεί μεγάλη διάκριση για τον 26χρονο ποδοσφαιριστή μας.

Με αφορμή την ατομική αυτή διάκριση, παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24Radio όπου αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα και για την Εθνική μας ομάδα:

«Το ιταλικό είναι από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα. Άλλαξα ομάδες και προπονητές με διαφορετική νοοτροπία. Είναι κάτι που σε βοηθάει ως άνθρωπο και ως αθλητή στην εξέλιξη σου στο ποδόσφαιρο. Οι προηγούμενες σεζόν δεν ήταν τόσο γεμάτες. Ήρθε μια διάκριση για μένα να βρεθώ μέσα στην κορυφαία δεκάδα στην Ευρώπη, σχετικά με τις ανασταλτικές ενέργειες, που κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Όταν είχα έρθει στην Ιταλία κοιτούσα μόνο το δημιουργικό κομμάτι, φέτος κοίταξα να βελτιώσω και το ανασταλτικό. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά».

Για το αν θα επέστρεφε ποτέ στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του ΠΑΟ λέει: «Δεν το σκέφτηκα, παρότι είχαν γίνει κάποιες κρούσεις τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρξε ένα ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό, αλλά εκείνη την περίοδο δεν αισθανόμουν πως πρέπει να γυρίσω στην Ελλάδα. Πάντως, θα ήθελα να αλλάξω παραστάσεις και να δοκιμάσω κάτι άλλο εκτός Ιταλίας. Το σημαντικό είναι να βελτιωθώ και να ανταποκριθώ σε ένα άλλο πρωτάθλημα»

Για την Εθνική μας ομάδα είχε να πει: «Δείχνουμε ότι είμαστε μια οικογένεια. Τώρα είμαι τιμωρημένος στο ματς με την Βοσνία αλλά θα είμαι εκεί. Είμαστε χαρούμενοι που θα είμαστε κοντά στην ομάδα. Άλλαξε το κλίμα και βλέπουμε το αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο. Θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας, για να πάρουμε την πρόκριση»

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, τέλος, θεωρεί πως όπλο της Γιουβέντους στον τελικό με την Ρεάλ είναι η τακτική της ιταλικής ομάδας και πως ο Φραντσέσκο Τότι είναι για εκείνον ο καλύτερος συμπαίκτης, αρχηγός και ηθικός άνθρωπος που έχει γνωρίσει στο ποδόσφαιρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα