Τα βρήκαν στη φοροδιαφυγή

«Χρωστάμε πολλά στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το χρέος», ήταν το μήνυμα που πέρασε ο Μάρτιν Σουλτς στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε περίπου δύο ώρες συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα και οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσουν ο ένας τον άλλο για τις προθέσεις του.
Ο Μάρτιν Σουλτς στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός πως η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να θέσει τις βάσεις για μια νέα συζήτηση και ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες. Δήλωσε ακόμα αισιόδοξος πως θα βρεθεί κοινός τόπος για την εξεύρεση λύσεων στα κρίσιμα ζητήματα.
«Για 4 χρόνια ο ελληνικός λαός βίωνε την αποτυχία του προγράμματος», τόνισε από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ο λαός πλήρωνε την ανάρμοστη σχέση ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία και το παλιό πολιτικό καθεστώς που την προστάτευε».
Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τις πρώτες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός από την κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μαξίμου λέγοντας: «Διαβεβαίωσα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει τέλος σε αυτή την ανάρμοστη σχέση».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Έχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων και σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση».
Ο Μ. Σουλτς στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια του ταξιδιού του προς το Βερολίνο στις αποσκευές του έχει και ολόκληρο φάκελο με αποδέκτη την Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα