Τα βρόντηξε λόγω Ολυμπιακού, ή μήπως… Παναθηναϊκού;

 

Μαζί με τη χρονιά που φεύγει, φαίνεται πως ολοκληρώνεται και η ενεργή παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΑΕ Σπάρτης, την τελευταία πράξη της οποίας αποτέλεσε η ανακοίνωση αποχώρησης του διοικητικού ηγέτη των Λακεδαιμόνιων.

Με μία μακροσκελή δήλωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποιεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, κάνοντας λόγο ακόμα και για «αχαριστία» από μερίδα του φίλαθλου κόσμου της Λακωνίας. H αποχώρησή του, πάντως, θα γίνει ομαλά όπως ο ίδιος υποστηρίζει, καθώς θα εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν, εκτός κι αν μέχρι τότε προκύψει ενδιαφερόμενος επενδυτής, κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

«Για περισσότερο από 30 χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά είναι ευρέως γνωστό ότι έχουμε επενδύσει στον Παναθηναϊκό τόσο υλικά όσο και ψυχικά, χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος. Οι τίτλοι του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια στηρίχθηκαν στο τρίπτυχο Διοίκηση-Ομάδα-Κόσμος, το οποίο και ήταν πάντα μια γροθιά. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τη Σπάρτη, ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή προς όλους ότι ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητά μου. Και ως Παναθηναϊκός δεν ανέχομαι την αδικία», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, και συνεχίζει: «Εν όψει λοιπόν του αγώνα της 15/12 απέναντι στον Ολυμπιακό και προκειμένου να… προλάβουμε τις πιθανές “αστοχίες” των διαιτητών κατά της Σπάρτης, εκδώσαμε ανακοίνωση με την οποία καλούσαμε όλους τους Λάκωνες στο γήπεδο και ξεκαθαρίζαμε πως δεν θα επιτρέπαμε σε κανέναν να κλέψει τον ιδρώτα μας. Αυτή η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα πολλοί “Σπαρτιάτες” Ολυμπιακοί να επιστρέψουν τα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕ Σπάρτης, να εκδίδουν ανακοινώσεις οι τοπικοί Σύνδεσμοι των οπαδών του ΟΣΦΠ, χωρίς μάλιστα την παραμικρή αντίδραση από τον κόσμο της Σπάρτης.

»Επειδή θεωρώ την αχαριστία “ποινικό αδίκημα”, δεν μου μένει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσω από τα δρώμενα της ΑΕ Σπάρτης. Δυστυχώς ο κόσμος της Σπάρτης, δεν σεβάστηκε, ούτε καν εκτίμησε θα έλεγα, ότι με προσωπικές θυσίες η ομάδα ανέβηκε έπειτα από 31 χρόνια στη Football League. Κι εγώ γι’αυτό είμαι πραγματικά περήφανος. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε ποια ήταν η πορεία της Σπάρτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια…

»Σε συνεννόηση με τους παράγοντες της ΑΕ Σπάρτης λάβαμε την απόφαση οι μετοχές της ομάδας να προσφερθούν δωρεάν σε όποιον επιθυμεί να τις αποκτήσει. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, στο τέλος της σεζόν θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

»Εξυπακούεται ότι όλες οι δεσμεύσεις προς το προπονητικό επιτελείο και τους αθλητές θα εκπληρωθούν στο ακέραιο. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο αλλά και για την ομαλή ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, θα παραμείνει στην ομάδα ο κ. Ηλίας Κατσογιάννης. Όλοι οι υπόλοιποι συνεργάτες (Παύλου, Κουδούνης, Ραχωβίτσας) από σήμερα ουδεμία σχέση έχουν με την ΑΕ Σπάρτης. Ο κόσμος είναι η πραγματική δύναμη κάθε ομάδας και όταν δεν τον έχεις στο πλευρό σου, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αποχώρησης. Παντού και πάντα».

Όπως είναι φυσικό, η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά και μελών του συλλόγου από όλα τα πόστα, ακόμη και από το τεχνικό τιμ, έχει προκαλέσει παγωμάρα στους «κυανέρυθρους». Σε μία χρονική στιγμή που η ΑΕ Σπάρτης, παρ’ ότι νεοφώτιστη, έδειχνε ικανή να πρωταγωνιστήσει στη δεύτερη κατηγορία φέτος, το πλάνο ανέλιξης στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου μένει… ορφανό.

Σε περίπτωση, πάντως, που δεν βρεθεί ο συνεχιστής, ή τουλάχιστον εκείνος που θα μπορεί εγγυημένα να τη σταθεροποιήσει στη δεύτερη κατηγορία, είναι πολύ πιθανό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να αποτελέσει… μαξιλάρι ασφαλείας. Να συνεχίσει, δηλαδή, να χρηματοδοτεί τα απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του λακωνικού συλλόγου χωρίς να εμφανίζεται πουθενά, όπως έπραττε και κατά το παρελθόν με κάποιο άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής να βγαίνει μπροστά.

 

Τα σενάρια και ο Μπαλτάκος

 

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές ώρες από την επίσημη αποχώρηση του συνεχιστή της αθλητικής δυναστείας της οικογένειας Γιαννακόπουλου και τα σενάρια περί δυναμικής εμπλοκής του στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό στο άμεσο μέλλον… φούντωσαν ξανά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίσω από τη… μετάθεση του Τάκη Μπαλτάκου από το μπάσκετ στο ποδόσφαιρο των «πράσινων», βλέπουν το μεγαλομέτοχο της Σπάρτης, υποστηρίζοντας πως ο γνωστός νομικός που διατηρεί άριστη σχέση με την οικογένεια, θα είναι ο άνθρωπος που θα προετοιμάσει το ποδοσφαιρικό τμήμα για την άφιξη του χρηματοδότη της ΚΑΕ.

Ευσεβείς πόθοι; Ίσως, αλλά είναι περίπου δεδομένο πως ο Αλαφούζος δεν μπορεί μόνος του να πάει τον Παναθηναϊκό εκεί που ονειρεύεται ο κόσμος του και η έλευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα ανέβαζε επίπεδο το ποδοσφαιρικό τριφύλλι σε όλους τους τομείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα