Τα «γαλλικά» του Σάββα, τα «πορτογαλικά» του Θόδωρου (με Περέιρα) και οι ορισμοί (με το χαρτάκι)

Η δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα –όπως η πρώτη– ήταν αρκετά κατατοπιστική ώστε να αντιληφθούν όσοι μπορούν να βλέπουν «πίσω» από την κουρτίνα πού βαδίζει φέτος η Διαιτησία.

Και δεν  μιλάμε για την απόδοση των διαιτητών, που σε γενικές γραμμές δεν ήταν άσχημη. Μιλάμε για τα μηνύματα που πέρασαν μέσω του ορισμού των διαιτητών σε πρώτη (κυρίως) και δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αλλά ας τα κάνουμε πιο λιανά για να τα καταλάβουν και αυτοί που τρώνε κουτόχορτο.

Α) Επιλογή Διαιτητών

Μία εβδομάδα προ των εκλογών της ΕΠΟ, η ΚΕΔ των κ.κ. Περέιρα, Κουκουλάκη, Τριτσώνη δημοσίευσε τον πίνακα των 24 διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League.

Στον πίνακα αυτό, από την παράταξη Καλατζή τοποθετήθηκαν μόνο τρεις διαιτητές: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Νεοφυτιάδης (Κορινθίας) και Μπλάνας (Μεσσηνίας).

Οι Αρετόπουλος (Τρικάλων) και Κομίνης (Θεσπρωτίας) παρέμειναν ως διεθενείς μια και μετά το φάγωμα των Παππά, Σπάθα, Γιάχου και Κύζα που ήταν διεθνείς, δύσκολα ο κ. Θεόδ. Θεοδωρίδης θα μπορούσε να δικαιολογήσει πώς και γιατί φαγώθηκαν σχεδόν όλοι οι διεθνείς διαιτητές της Ελλάδας, αφού ουδέποτε στο παρελθόν είχε γίνει κάποια  επισήμανση από την γ.γ. της UEFA για πλημμελείς διαιτησίες στην χώρα του.

Στην «μπούκα» οι όψιμοι εξυγιαντές είχαν πρώτο-πρώτο τον Αρετόπουλο, λόγω του προέδρου της ΕΠΣ Τρικάλων Θανάση Μπουτζιώλη που ήταν το πρωτοπαλίκαρο της αντίπαλης παράταξης. Ένα όμως τηλέφωνο του αρχηγού της Αεροπορίας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και τον Αρετόπουλο στην θέση του.

Έτσι, λοιπόν, με 20 διαιτητές από ενώσεις της παράταξης Γραμμένου και  5 από την παράταξη Καλατζή, οι πρόεδροι των Ενώσεων έλαβαν το μήνυμα για το τι μέλλει γενέσθαι στην συνέχεια. Αναφερόμαστε κυρίως σε 4-5 προέδρους που το ’παιζαν δίπορτο…

Β) Ορισμοί

1ης αγωνιστικής

Στις 19-20-21 Αυγούστου ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Στην 1η αγωνιστική ορίστηκαν στα 8 παιγνίδια 8 διαιτητές από ενώσεις μόνο της παράταξης Γραμμένου και ούτε ένας από την παράταξη Καλαντζή. Για του λόγου το αληθές, οι ορισμοί ήταν ως εξής:

  • Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
  • Ξάνθη – Λαμία 0-0: Σέζος (Κιλκίς)
  • Ολυμπιακός – Λάρισα 4-1: Καραντώνης (Ημαθίας)
  • ΑΕΚ – Παναιτωλικός 2-0: Τζήλος (Λάρισας)
  • Κέρκυρα – Πανιώνιος 0-1: Κουτσιαύτης (Άρτας)
  • Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-0: Μάνταλος (Καβάλας)
  • Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 1-1: Παπαπέτρου (Αθήνας)
  • Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 1-1: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

 

Το δεύτερο αυτό μήνυμα ήταν καθοριστικό στο ποιος έχει το πάνω χέρι στο νέο πρωτάθλημα. Έτσι, στις 18 Αυγούστου ο Βαγγ. Γραμμένος πήρε την προεδρία με έναν υγιεινό περίπατο και οι ενώσεις που τον στήριζαν κατάλαβαν ότι θα είχαν και αυτές την στήριξή του στο θέμα διαιτησίας, αφού στην επαρχία η επιλογή ενός διαιτητή για τη Super League αποτελεί μεγάλο γεγονός.

Γ) Ορισμοί

2ης αγωνιστικής

Στους αγώνες της 2ης αγωνιστικής οι διαιτητές που τοποθετήθηκαν ήταν οι εξής:

  • Πλατανιάς – Ξάνθη 0-2: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
  • Παναιτωλικός – Ατρόμητος 2-2: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
  • Λαμία – Ολυμπιακός 0-1: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
  • Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 0-0: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
  • ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 3-1: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
  • Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Τσαμούρης (Πειραιά)
  • ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-0: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
  • Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

 

Δηλαδή, δύο διαιτητές (Βάτσιος και Αρετόπουλος) από αντίπαλες για τον Γραμμένο ενώσεις και ένας (Τσαμούρης) διά χειρός Κύρου Βασάρα, ο οποίος λόγω κουμπαριάς με τον Θόδωρο της UEFA –πέραν του ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα– τα επόμενα… 30 χρόνια δεν αναμένεται να απομακρυνθεί από την ΕΠΟ.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αρετόπουλος επελέγη για το πιο δύσκολο παιγνίδι της αγωνιστικής, το ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ. Αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, θα ήταν ο πρώτος που θα πλήρωνε την νύφη, μια και ο παρατηρητής Τάσος Κάκος δεν θα του χαριζόταν. Η ισοπαλία (0-0) δεν επέτρεψε σε κανέναν να σηκώσει τους τόνους. Άλλωστε, έχουμε καιρό, το μέλλον μας ανήκει…

Ο Σάββας, ο Θόδωρος

και ο (τουρίστας) Περέιρα

Μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Λαμία, την σκυτάλη στις δηλώσεις πήρε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Η επίθεση στον  διαιτητή Κατσικογιάννη ήταν ουσιαστικά επίθεση στην παράταξη Γραμμένου και στον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον λόγο αυτό, το νέο συμβούλιο της ΕΠΟ στην πρώτη του συνεδρίαση έφαγε μισή ώρα για να αποφασίσει αν θα πρότεινε την παραπομπή του Σάββα στα πειθαρχικά όργανα.

Τελικά, μετά από πολλή σκέψη και με ισχυρά επιχειρήματα του νέου προέδρου Βαγγ. Γραμμένου, σταμάτησε κάθε συζήτηση για κυρώσεις εις βάρος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού. Τι είπε ψιθυριστά ο νέος πρόεδρος; «Δεν είμαστε καλά. Θα τιμωρήσουμε τον πατέρα του Θόδωρου; Θα μας δει ο Θεός. Ξεχνάτε ότι η τροποποίηση του Καταστατικού έγινε από τον Θόδωρο μέσω του Λάκοβιτς; Ας μην είμαστε αχάριστοι».

Στα επιχειρήματα του Σάββα για την διαιτησία του Κατσικογιάννη δεν θα σταθούμε. Πολύ απλά, ενώ στο παρελθόν ο Θρύλος «έπαιρνε» κάθε αμφισβητούμενη φάση, τώρα για να δείξει ο Θόδωρος ότι έχει απογαλακτιστεί από την ομάδα που τον ανέδειξε και τον έστειλε στην UEFA, τα αμφισβητούμενα  σφυρίγματα για τον Θρύλο για κάποιο διάστημα θα πηγαίνουν αλλού…

Το ερώτημα όμως που προκύπτει, και πρέπει να απαντηθεί από τον Σάββα Θεοδωρίδη, εάν τα παράπονά του για την διαιτησία τα έκανε και στον γιόκα του Θόδωρο, που διόρισε τον Περέιρα και αυτός με την σειρά του όρισε τον Κατσικογιάννη στο παιγνίδι με την Λαμία. Το βλέπω χλωμό να πάρουμε κάποια απάντηση. Άλλωστε υπάρχουν ερωτήσεις που δεν επιδέχονται… απαντήσεις!

Ποιο σκηνικό

έχει στηθεί

Το σκηνικό που έχει στηθεί στο ποδόσφαιρό μας για τους πολλούς και όχι βεβαίως για τους λίγους έχει τα εξής στοιχεία:

  • Δεν κάνει κουμάντο ο Ολυμπιακός.
  • Φαγώθηκαν όλοι οι διαιτητές που τον «έπαιζαν» καλά.
  • Μπαίνουν διαιτητές από τις Ενώσεις της παράταξης Γραμμένου.
  • Περέιρα, Τριτσώνης και Κουκουλάκης θέλουν την εξυγίανση.
  • Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης που διόρισε τον Περέιρα δεν ανακατεύεται(!!!) στους ορισμούς.
  • Την διοίκηση Γραμμένου βοήθησε ο άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δρόσος, άρα πρέπει να βολευτεί κάπου μαζί με τους Μπάρτζη και Φιλιππούση. Άλλωστε, οι δικοί μας άνθρωποι Βρύζας και Δέδες έχουν ήδη τακτοποιηθεί.

Αυτά εν ολίγοις υπάρχουν στις σκέψεις των νικητών των εκλογών. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Εν καιρώ μέσω της «Α» η αλήθεια, με αποδείξεις και ονόματα, που λέει ο Δάντης, και με διευθύνσεις και τηλέφωνα, που λέμε εμείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα