Τα δεδομένα, οι εκκρεμότητες και οι στόχοι

Ανοικτές υποθέσεις, εναλλακτικές, στόχοι αγωνιστικοί και μεταγραφικοί, προγραμματισμένες υπογραφές… Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς η διοίκηση έχει να διευθετήσει πολλά και οι παίκτες ακόμη… περισσότερα!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» καλούνται να επανέλθουν στην προ εορτών σταθερότητα, προκειμένου να αξιοποιήσουν το καλό πρόγραμμα που έχουν και τη δύναμη της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ώστε να καλύψουν την «ψαλίδα» από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και να επανακάμψουν δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Βέβαια, βάσει των στοιχείων που έχουμε συγκεντρώσει από το ρεπορτάζ, η διοίκηση δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη, για τον λόγο αυτό και δεν «ανοίχτηκε» στο μεταγραφικό παζάρι. Η απόκτηση των Σωτήρη Νίνη και Στάθη Ταυλαρίδη καλύπτει σίγουρα κενά στην ενδεκάδα, ωστόσο θα μπορούσε να ενισχυθεί περισσότερο το ρόστερ, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Πάντως, έγκυρη πηγή μας από τα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μίας ακόμη μεταγραφικής προσθήκης μέχρι το τέλος του μήνα, κάνοντας λόγο για έκπληξη που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση έχει να διευθετήσει ένα σωρό εκκρεμότητες. Μία είναι η υπογραφή της νέας συμφωνίας με τον Μάρκους Μπεργκ. Το θέμα του Σουηδού δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή εμπλοκή και αναμένεται να κλείσει οριστικά – πιθανότατα – τη Δευτέρα, οπωσδήποτε όμως μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το θέμα του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Ντιναμό Μόσχας και μπορεί να υπογράψει από τώρα συμβόλαιο. Ωστόσο, στο παιχνίδι έχουν εμπλακεί και άλλες ομάδες, από ανώτερα πρωταθλήματα, ενώ το «τριφύλλι» δεν δείχνει ικανό να ξεπεράσει τις προσφορές που έχει στα χέρια του ο διεθνής Κροάτης στόπερ. Σαφώς και οι δύο πλευρές επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας τους, αλλά ο μεν ποδοσφαιριστής περιμένει κάτι καλύτερο σε οικονομικό επίπεδο από τους «πράσινους», οι δε επιτελείς του Παναθηναϊκού εξετάζουν περιπτώσεις για την πιθανή αναπλήρωση του κενού που θα αφήσει ο έμπειρος παίκτης.
Στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ συζητούν και τις περιπτώσεις του Νίκου Καρέλη και του Μλάντεν Πέτριτς. Ο πρώτος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων και είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί το καλοκαίρι. Ο δεύτερος παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα και εφόσον συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, είναι πολύ πιθανό να του προταθεί η ανανέωση του συμβολαίου του.

Ένα θέμα που απασχολεί τη διοίκηση του «τριφυλλιού» και πρέπει να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό, είναι οι νέοι διακανονισμοί για τις οφειλές παρελθόντων χρήσεων. Η επιτροπή της UEFA δεν κάνει… εκπτώσεις και εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο φάκελο, με ρυθμισμένες όλες τις εκκρεμότητές του, τότε θα κινδυνεύσει με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2015-2016, κάτι που θα είναι καταστροφικό, κυρίως για τα οικονομικά του συλλόγου. Οι συζητήσεις πάντως, βρίσκονται σε καλό δρόμο και από τον Παναθηναϊκό διαβεβαιώνουν πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα