Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ δοκιμάζουν την κυβέρνηση

Την ερχόμενη Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ξεκινάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Να σημειώσουμε πως το ενδιαφέρον θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς Νέα Δημοκρατία Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν ξεκαθαρίσει ότι εφεξής δεν θα υπερψηφίζουν κυβερνητικά νομοσχέδια με τα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας φύλου αναμένεται να δοκιμάσει τη συνοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού το μικρότερο κόμμα της συγκυβέρνησης έχει αντιδράσει στο παρελθόν σε διατάξεις που διευρύνουν τα δικαιώματα σχετικά με το φύλο και τον σεξουαλικό προσδιορισμό.

Η συζήτηση και η ψηφοφορία αναμένεται να δοκιμάσουν, όμως, και την αντοχή της απόφασης της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να καταψηφίζουν ακόμη και νομοσχέδια στα οποία συμφωνούν, εάν διατυπώνουν αντιρρήσεις οι ΑΝΕΛ. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε πρόσφατα με το σωματείο υποστήριξης διεμφυλικών ατόμων και η Πειραιώς είχε γνωστοποιήσει τότε ότι αντιμετωπίζει θετικά το νομοσχέδιο.

Ερωτήματα τίθενται, όμως, και για τη στάση που θα κρατήσει τελικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη αφού η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει ακόμη και νομοσχέδια τα οποία χαρακτηρίζει θετικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα