Τα εν… Δήμο (για Νικολόπουλο), τα του… Νίκου (για Κοντομηνά)

AΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΒΕΡΥΚΙΟΥ - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει την τηλεοπτική καριέρα του Δήμου Βερύκιου αυτό είναι τα ξεσπάσματα… Στο τελευταίο επεισόδιο το σίριαλ της διαμάχης Κοντομηνά – Νικολόπουλου, εμφανίστηκε λάβρος ως υπερασπιστής του καναλάρχη, με αφορμή τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και τις δημόσιες καταγγελίες του Αχαιού βουλευτή για φορολογικές παραβάσεις του ιδιοκτήτη του Alpha και περίεργες καθυστερήσεις των υπευθύνων της Δ΄ ΔΟΥ.

Το γεγονός δεν ξενίζει γιατί δεν είναι λίγος οι περιπτώσεις που ο «πιστός στρατιώτης Δήμος» ξιφουλκεί από τα ερτζιανά εναντίον όσων τολμούν να στραφούν κατά του Δημήτρη Κοντομηνά. Αυτή τη φορά στόχος ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος στην τελευταία ερώτησή του στη Βουλή (σ.σ. και με επιστολή του στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή) κάνει λόγο για φοροδιαφυγή ύψους 77 εκατ. ευρώ από τους «δωρολήπτες» μετοχών του Alpha και εγκαλεί τη Δ΄ ΔΟΥ για πολυετή καθυστέρηση στον καταλογισμό των σχετικών προστίμων.

Κάπως έτσι, λοιπόν, απασφάλισε τo πρωί της Πέμπτης ο Δ. Bερύκιος και, ενώ το χιόνι έπεφτε στην Αττική, το θερμόμετρο στην εκπομπή «Happy Day» χτύπησε κόκκινο κατά την καθιερωμένη μισάωρη τηλεοπτική παρέμβαση του δημοσιογράφου, που εκείνη την ώρα κάνει και εκπομπή στο ραδιόφωνο.

Πυρ και μανία ο Δ. Βερύκιος άρχισε να καταφέρεται εναντίον του Αχαιού βουλευτή με εκφράσεις όπως «πιστόλι του Νίκου Παππά», «άνθρωπος για τις βρώμικες δουλειές του Μεγάρου Μαξίμου» κ.ά., απαξιώνοντας την τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο ο κ. Νικολόπουλος. Ωστόσο, υπενθυμίζοντας διαρκώς στους τηλεθεατές ότι ο κ. Κοντομηνάς λείπει στις ΗΠΑ και πως ό,τι κάνει δεν είναι σε γνώση του εργοδότη του, ο κ. Βερύκιος συνέχισε να πετά… λάσπη στον ανεμιστήρα, με σαφείς υπαινιγμούς ότι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος εκβιάζει παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και της Δικαιοσύνης, διερωτώμενος πώς συντηρεί το κόμμα του, με τι αυτοκίνητα κυκλοφορεί στην Πάτρα και ρωτώντας πώς διαβιεί και γιατί δεν έχει μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων. Τον κατηγόρησε δε ότι έχει μένος εναντίον του Alpha και προσωπικά κατά του Δ. Κοντομηνά επειδή το κανάλι της Κάντζας δεν δέχτηκε να φιλοξενεί την εκπομπή που παρουσιάζει με τίτλο «Το Μαξίμου ακούει;».

Σήκωσε το γάντι ο Νικολόπουλος
Άμεση ήταν η απάντηση του ανεξάρτητου βουλευτή στον δημοσιογράφο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκώ ασυμβίβαστα από το 1989 μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει πολλά εμπόδια στην πολιτική μου πορεία, αρκετές οδύνες και περιπέτειες, αλλά και ταλαιπωρίες στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Ωστόσο, είτε το πιστεύετε είτε όχι (δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα), το καθήκον απέναντι στην πατρίδα μού επιβάλλει να πορεύομαι εν μέσω “κεραυνών”, με επίγνωση των κινδύνων».

Αναφερόμενος στις υποθέσεις του Δ. Κοντομηνά, ο Ν. Νικολόπουλος εξηγεί ότι «οι ερωτήσεις μου στη Βουλή για όλους τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ξεκινούν πολλά χρόνια πίσω», συμπληρώνοντας ότι οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για τις υποθέσεις Κοντομηνά έχουν καταγραφεί στη μήνυση που έχει καταθέσει εις βάρος του «και αποδεικνύουν ότι ο έλεγχος δεν είναι ούτε όψιμος, ούτε ύποπτος και ιδιοτελής». Προσθέτει δε ότι «οι απαντήσεις του ΚΕΦΟΜΕΠ για την μεγάλη φοροδιαφυγή του ομίλου Κοντομηνά και οι ποινικές διώξεις, που έχουν ασκηθεί για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου και για τις άλλες κακουργηματικές πράξεις που τον έχουν καταστήσει κατηγορούμενο (παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έχοντας καταβάλει και ένα μεγάλο ποσό ως εγγύηση), είναι η καλύτερη συνηγορία των πράξεων μου, χωρίς βέβαια να παραλείπω την εμπιστοσύνη των εντολέων μου – πολιτών, που με επιλέγουν ως πληρεξούσιο τους στην Εθνική Αντιπροσωπεία επί 28 συναπτά έτη».

Τρία ερωτήματα
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος τονίζει ότι «στην Δικαιοσύνη θα βρεθούμε για να μαρτυρήσουν από την Δ΄ Δ.Ο.Υ. ο διευθυντής και όποιοι άλλοι, καθώς και από τους οικονομικούς εισαγγελείς, δηλαδή αυτούς που καταγγείλατε από την πρωινή εκπομπή Happy Day, ότι… “εκβιάζονται από εμένα για να δολοφονήσουν τον Κοντομηνά”», ενώ καταθέτει και τρία καυτά –όπως τα χαρακτηρίζει– ερωτήματα:

1] Με ποια αιτιολογία καθυστέρησε η σύνταξη του Σημειώματος Διαπιστώσεων Ελέγχου από τους αρμοδίους, κυρίως από τον προϊστάμενο της Δ΄ ΔΟΥ κ. Αθανάσιο Στάμο εφοριακό ΠΕ/Β και την υποδιευθύντρια κα Δήμητρα Τριανταφύλλου εφοριακό ΠΕ/Β; Ο ισχυρισμός των ανωτέρω εφοριακών ότι «την προτεραιότητα των ελέγχων προσδιορίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)», δεν είναι δυνατόν να ευσταθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής ύψους 77.000.000 ευρώ για τις οποίες ο προϊστάμενος της ΓΓΔΕ επέλεξε να μην ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

2] Έχει εξετασθεί από τους παραπάνω προϊσταμένους της Δ΄ ΔΟΥ ο κίνδυνος παραγραφής τόσον αστικής μορφής όσον και ποινικής τοιαύτης, εξ αιτίας της καθυστέρησής τους να περατώσουν τον έλεγχο, αν διαπιστωθεί δόλος στις παραπάνω ενέργειες του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ώστε με τα παραπάνω τεχνάσματα να μην αποδώσει τον αναλογούντα φόρο στο Ελληνικό Δημόσιο;

3] Με δεδομένο ότι η έρευνα των αρμοδίων της Δ΄ ΔΟΥ είχε πολυετή χρονική διάρκεια –άρα έχουν διακριβωθεί όλες οι λεπτομέρειες της παραβατικής συμπεριφοράς των «δωροληπτών» μετόχων–, έχουν δρομολογηθεί από τα αρμόδια υπουργεία ενέργειες ώστε η οριστική επίδοση Σημειώματος Ελέγχου να πραγματοποιηθεί άμεσα, λαμβανομένου υπ’ όψιν και του κινδύνου παραγραφής, ή θα παρατηρηθούν νέες χρονοβόρες κωλυσιεργίες, όπως συμβαίνει επί σειρά ετών σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά και τους συνεργάτες του;

Είναι αυταπόδεικτο ότι την κατάληξη των καταγγελιών Νικολόπουλου και τις δικαστικές αποφάσεις δεν δύναται να τις προδικάσει κάποιος. Αν, ωστόσο, ισχυριστεί ότι τα επεισόδια της κόντρας του βουλευτή με τον επιχειρηματία θα έχουν τον ίδιο αριθμό με τον αλήστου μνήμης «Άγνωστο Πόλεμο» του Νίκου Φώσκολου δεν θα πέσει έξω, έστω κι αν εδώ ο «πόλεμος» είναι γνωστός…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα