Τα… μυστικά του serial killer των ταξιτζήδων

Κάτι από… «10η εντολή» –την ιστορική τηλεοπτική σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου– θυμίζει η υπόθεση με τον δολοφόνο του 52χρονου οδηγού ταξί στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά, ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα είχε αποπειραθεί να σκοτώσει με τον ίδιο τρόπο έναν ακόμη 32χρονο ταξιτζή.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται στον εντοπισμό των κινήτρων της εκδικητικής εμμονής του δράστη, με τους αστυνομικούς να ερευνούν το παρελθόν των δύο θυμάτων και εάν τυχόν έχουν πρωταγωνιστήσει σε κάποιο ασήμαντο περιστατικό με τον δολοφόνο. Περιστατικά που θα μπορούσαν να οπλίσουν το χέρι ενός ατόμου με διαταραγμένη προσωπικότητα, όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Βακρινού, ο οποίος τον μακρινό Γενάρη του 1994 είχε δολοφονήσει τον Θεόδωρο Ανδρεάδη για μία φιλονικία που είχαν μήνες πριν σχετικά με μία προτεραιότητα σε πιάτσα ταξί στην Ελευσίνα.

Ο Βακρινός –μία από τις πιο εγκληματικές φυσιογνωμίες που έχει γνωρίσει η Ελλάδα– για να πάρει εκδίκηση προσποιήθηκε τον πελάτη, μπήκε στο ταξί του Ανδρεάδη, ο οποίος δεν τον αναγνώρισε, ζητώντας του να τον μεταφέρει στην Κόρινθο. Στο 1ο χιλιόμετρο Ισθμού – Λουτρακίου σκότωσε με σαρανταπεντάρι πιστόλι τον 35χρονο ταξιτζή, αφού πρώτα με μία πρόφαση τον υποχρέωσε να σταματήσει, ενώ του έκλεψε και το ρολόι. Στη συνέχεια μετέφερε ο ίδιος το ταξί στην Ελευσίνα, το πυρπόλησε και το έκαψε, ενώ το πτώμα βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι το «κλειδί» που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δολοφόνου βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς.

Τόσο η δολοφονία του 52χρονου, όσο και η απόπειρα εναντίον του 32χρονου έγιναν σε πολύ κοντινή απόσταση, ενώ και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης φαίνεται πως είχε δηλώσει στους οδηγούς ταξί ότι κατευθύνεται εκεί. «Ίσως να έχει συμβεί κάτι σε αυτόν τον δρόμο και να διατάραξε τον ψυχικό κόσμο του», δηλώνει στην «Α» πολύπειρος αστυνομικός, ενώ από την πρώτη στιγμή είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία, καθώς στην τσέπη του θύματος βρέθηκαν χρήματα.

Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ο δράστης να έχει εμμονή γενικά προς τους οδηγούς ταξί, με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό που έχει προκαλέσει το δολοφονικό του μένος. Να σημειώσουμε πως και από την κατάθεση του ταξιτζή που τη γλίτωσε αλλά και από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. δεν προκύπτει σχέση ανάμεσα στα δύο θύματα, παρά μόνο ότι και οι δύο κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή εξυπηρετώντας πελάτες.

Το «αθόρυβο όπλο»
Το γεγονός ότι αυτήν την φορά οι αστυνομικοί δεν έχουν απέναντί τους έναν δολοφόνο του κοινού ποινικού κώδικα, ενισχύεται και από το ότι ο δράστης έχει επιλέξει ένα ασυνήθιστο όπλο. Από την εξέταση που έγινε στα Εγκληματικά Εργαστήρια, προκύπτει πως χρησιμοποιεί είτε μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα ή κάποιο τροποποιημένο αεροβόλο. Οι βολίδες των 6,35mm είναι περιορισμένων δυνατοτήτων ενώ, εξαιτίας της μετασκευής, η ταχύτητα της βολίδας μειώνεται στο 50%, ενώ αν έχει σιγαστήρα πέφτει στο 30%.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι στην περίπτωση του 32χρονου οι σφαίρες δεν διαπέρασαν το κρανίο του, επειδή ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής πριν η βολίδα προλάβει να αναπτύξει την απαιτούμενη δολοφονική ταχύτητα, ενώ τον βρήκαν σε σκληρό οστό. Όσον αφορά τον άτυχο 52χρονο, ο δράστης τον έχει πυροβολήσει από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου, στην βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα το πλήγμα να είναι θανάσιμο. «Και την πρώτη φορά ήθελε να σκοτώσει. Δεν ήξερε τις δυνατότητες του όπλου που είχε μετασκευάσει. Ο 32χρονος σώθηκε επειδή τον πυροβόλησε εξ επαφής», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Τέλος, ένα ακόμα στοιχείο που προσπαθούν να αξιοποιήσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι οι δολοφονικές διαδρομές είναι «τοπικού» χαρακτήρα. Ίσως, μάλιστα, στην Κηφισιά να βρίσκεται και ο τόπος διαμονής του δράστη, καθώς στην περίπτωση του 52χρονου εκτιμάται ότι επιβιβάστηκε από το Ζηρίνειο, ενώ σε αυτήν του 32χρονου η επιβίβαση έγινε στη Νέα Ερυθραία. «Με σταμάτησε στον δρόμο στην Ν. Ερυθραία κοντά στο Καστρί. Μπήκε και κάθισε στο πίσω κάθισμα. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω στην Κηφισιά στην Χαριλάου Τρικούπη.

Φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και αθλητικά ρούχα. Δεν μου μίλησε καθόλου κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ξαφνικά ένιωσα το κάψιμο στον λαιμό και πρόλαβα να του πω, χωρίς να ξέρω τι έχει συμβεί, να μου τραβήξει το χειρόφρενο. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα είδα ότι δεν υπήρχαν τα κλειδιά τού ταξί», είναι η κατάθεση του… τυχερού ταξιτζή στις Αρχές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα