Τα «νεαρά αγόρια» βρήκαν το δάσκαλό τους!

Τελικά όσοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ο Μάρκο Σίλβα έβαζε διαρκώς στον “πάγο” τον Εστεμπάν Καμπιάσο είχαν κάθε δίκιο να αναρωτιούνται. Ο Αργεντινός, ο άνθρωπος των κρίσιμων γκολ και της μεστής παρουσίας στη μεσαία γραμμή, εκεί που πάντα προσφέρει ισορροπία και ηρεμία στον Ολυμπιακό, ήταν πάλι αυτός που έκανε τη διαφορά στο 0-1 κόντρα στα «νεαρά αγόρια» της Γιουνγκ Μπόις που την πάτησαν από έναν πρεσβύτερο. Ήταν εκείνος που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην καλύτερη επιθετική προσπάθεια της ομάδας του, εκείνος που με την παρουσία του και μόνο ενέπνευσε όλους τους “γύρω” του.

Οι κάποτε – έως πολύ πρόσφατα – αδύναμοι κρίκοι του Ολυμπιακού, ο Ντα Κόστα και ο Μποτία, λειτουργούν πολύ καλύτερα με τον 36χρονο Καμπιάσο μπροστά τους.  Ξαφνικά ο τρεμάμενος Ολυμπιακός του πρώτου αγώνα με τη Χάποελ, δείχνει συσπειρωμένος αμυντικά με τους δύο παρεξηγημένους στόπερ να περνάνε ένα χαλαρό βραδάκι στη Βέρνη. Είναι σίγουρα έργο Μπέντο – ο οποίος προτίμησε να στηριχθεί στην εμπειρία του Καμπιάσο – αλλά είναι κυρίως έργο του πολύπειρου Αργεντινού χαφ που ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτά που του ζητά ο προπονητής του.

Ο Καμπιάσο έπαιξε στο περσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ. Σκόραρε και ήταν εκ των κορυφαίων στην Τούμπα και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και φυσικά έλειπε στις δύο ήττες από την ΑΕΚ. Για να μη θυμηθούμε το ματς με την Άντερλεχτ που έπαιξε μέχρι το 67’ και όταν βγήκε ο Ολυμπιακός έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και τελικά αποκλείστηκε στην παράταση (το 1-0 μετατράπηκε σε 1-2).

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στην Ελβετία όχι μόνο έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση, αλλά κέρδισε χρόνο και αυτοπεποίθηση. Επίσης κερδίζει παίκτες, καθώς Μάριν, Ελιονούσι και Λεάλι αποδεικνύουν ότι έχουν το επίπεδο να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό. Αυτό που μένει τώρα είναι να καταλάβει και η διοίκηση πως πρέπει άμεσα να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Καμπιάσο, ο οποίος του χρόνου θα είναι 37. Προσοχή! Να βρεθεί ο αντικαταστάτης για τη νέα σεζόν. Διότι φέτος ο Μπέντο πρέπει να τον διαχειριστεί με αρτιότητα προκειμένου να συνεχίσει με αξιώσεις ο Ολυμπιακός την ευρωπαϊκή του δραστηριότητα. Διότι αυτό είναι το ζητούμενο, το είπε και ο Καρεμπέ στις δηλώσεις του.

Ο Ολυμπιακός πάντα παίζει σε διπλό ταμπλό, δεν είναι κάτι καινούριο αυτό, οπότε δεν είναι ξένο ως προς την ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και συνάμα να μένει εντός ευρωπαϊκών στόχων. Αυτό, όμως, που πρέπει να κατορθώσει ο σύλλογος είναι να βρίσκεται στο πικ της απόδοσής του όχι μόνο τώρα που πλησιάζουν τα ντέρμπι και φυσικά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ματς, αλλά και το Φλεβάρη, όταν συνήθως χαλαρώνει, ίσως επειδή έχει πάρει διαφορά στο πρωτάθλημα, ίσως πάλι επειδή υπάρχει απογοήτευση για τον υποβιβασμό στο Europa League από το Champions League.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι δεν υπάρχει υποβιβασμός – παίζει ήδη στο Europa League – και επειδή το πρωτάθλημα δεν θα έχει τελειώσει το Γενάρη. Ίσως αυτός ο συνδυασμός των καταστάσεων να βολέψει πραγματικά τον Ολυμπιακό και να τον βοηθήσει να είναι εξαιρετικά σφικτός και διεκδικητικός και μετά τη φάση των ομίλων. Διότι αδυνατούμε να πιστέψουμε πως με τον ΑΠΟΕΛ, την Καραμπάχ και τη Γιουνγκ Μπόις ο Ολυμπιακός θα απολέσει την πρόκριση.

Οι «ερυθρόλευκοι» προόδευσαν από τη μέρα που ήρθε ο Μπέντο και πλέον δεν ψάχνονται στο γήπεδο. Το ψάξιμο τελείωσε. Πλέον ξεκινούν οι διορθώσεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Τώρα, αν αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να χωρέσουν και Μάριν και Φορτούνης στην 11άδα, δεν είναι απαραιτήτως κακό. Αυτός είναι ευχάριστος πονοκέφαλος, αρκεί να μη δημιουργούν προβλήματα οι παραμένοντες στον πάγκο. Ο Πορτογάλος προπονητής δείχνει να έχει βρει το «κλειδί» της σωστής αγωνιστικής φιλοσοφίας εντός γηπέδου. Αν κρατάει και το «κλειδί» της πειθαρχίας, τότε βδομάδα με βδομάδα η ομάδα του θα βελτιώνεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα