Τα πάνω κάτω έρχονται για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Ριζικές αλλαγές έρχονται στα διπλώματα οδήγησης, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε  ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε πως πλέον  τα διπλώματα οδήγησης θα εκδίδονται με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάννης:

Οι εξετάσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τόπο.

Θα δημιουργηθεί, όπως είπε, ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με φακελάκι στον εξεταστή.

Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

Με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.

Παράταση στην έκδοση καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Στο μεταξύ,  παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. Αφορά όσους πηγαίνουν αυτοπροσώπως στα σημεία έκδοσης για την κάρτα.

Για όσους όμως, υποβάλλουν ανοικτό φάκελο για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας η οποία θα τους αποστέλλεται ταχυδρομικά, η παράταση θα είναι έως τις 10 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μαυραγάνης είπε επίσης ότι οι προθεσμίες δεν αφορούν ΑΜΕΑ και φοιτητές οι οποίοι θα εξακολουθούν προς το παρόν να μπαίνουν στα ΜΜΜ από ειδική θύρα, εξήγησε ο υφυπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο όσοι έχουν απόθεμα σημερινών χάρτινων εισιτηρίων να μπορούν να τα ανταλλάξουν με ηλεκτρονικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα