«Τα παράπονά σας στο FBI, κύριε Πρόεδρε»

Στη σελίδα 10 της προηγούμενης έκδοσης της «Α» φιλοξενήσαμε άρθρο με τίτλο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ: “Με ένα μικρό ποσόν ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορεί να προσεγγισθεί”» και το οποίο αφορά –όπως ξεκάθαρα γράφαμε– στο δεύτερο έγγραφo του FBI, με ημερομηνία 23/1/2018, που έχει ενσωματώσει και ένα υπόμνημα του κ. Κωνσταντίνου Φρουζή και κάποιου Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη, με τίτλο «Πρωταρχικά σχέδια δράσης και προϋπολογισμού έτους 2012».

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, ο Κωνσταντίνος Φρουζής με έγγραφό του προς τους Arnout Ploos van Amstel και Miguel Freire επιζητεί αύξηση των κονδυλίων για κάθε κέντρο κόστους και σημειώνει επιγραμματικά ότι «αυτά τα δύο σημεία είναι τα μόνα που σχετίζονται με όλα και διάφορα γκρουπ εμπλεκομένων που αλληλοεπιδρούν και έτσι επιτυγχάνουμε τους φιλόδοξους στόχους για τον επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Τελειώνει δε το έγγραφό του με την εξής εκπληκτική περιεχόμενη παράγραφο: «Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πλήρως ευθυγραμμισμένος πως όλοι δρούμε σαν ομάδα, και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χαιρετίζω όποτε βλέπω πως με ένα μικρό ποσό ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορεί να προσεγγιστεί, φέρνοντας πίσω τεράστια οφέλη».

Η «Α» μάλιστα δημοσίευσε και απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Κυριτσάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου ο ίδιος εξηγούσε γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση. Αυτό όμως προφανώς δεν ήταν αρκετό στον κ. Κυριτσάκη, ο οποίος επέλεξε να… εγκαλέσει την «Α». Εμείς δημοσιεύουμε την απάντησή του, αλλά τον ενημερώνουμε επίσης πως την απάντησή του και την αγανάκτησή του μπορεί να τις αποστείλει στο FBI μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 91, υπ’ όψιν του FBI) ή απευθείας στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία: 935 Pennsylvania Avenue, NW, Washington, D.C. 20535-0001.

Και αυτό γιατί το δημοσίευμα της «Α» όπου εμπλέκεται το όνομα του κ. Κυριτσάκη στηρίχτηκε στο έγγραφο του FBI που ερευνά την υπόθεση και απεστάλη στην κα Τουλουπάκη. Ουδέποτε η «Α» υπαινίχθηκε ότι τα γραφόμενα του κου Φρουζή για τον κ. Κυριτσάκη είναι αληθή και υλοποιήθηκαν. Όταν όμως δέκα πολιτικοί υψηλού επιπέδου με φράσεις των προστατευομένων μαρτύρων του τύπου «άκουσα», «λέει η πιάτσα», «εκτιμώ ότι δωροδοκήθηκαν», και με αυτό μόνο το επιχείρημα διασύρονται, δεν θα έπρεπε η κα Τουλουπάκη να ζητήσει τις δέουσες εξηγήσεις από τους κ.κ. Φρουζή και Κυριτσάκη; Δεν θα έπρεπε ο ίδιος ο κ. Κυριτσάκης ως ανώτατος πρώην δικαστικός ήδη να έχει ζητήσει την απαιτούμενη δικαστική προστασία από τα συκοφαντικά σχόλια του κ. Φρουζή;

H επιστολή του κ. Κυριτσάκη
«Κύριε Διευθυντά, Με αγανάκτηση, θυμό, τεράστια έκληξη και αποκαρδίωση βλέπω να διασύρομαι ονομαστικά σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και της ιστοσελίδας www.iapopsi.gr για τα όποια παιγνίδια του πρώην αντιπροέδρου της εταιρίας Novartis κ. Κωνσταντίνου Φρουζή.

»Κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν γνωρίζω τον άνθρωπο ούτε κατ΄όψιν αλλά ούτε και από τηλεφώνου και ενημερώθηκα για την ύπαρξη του εξ’ αιτίας της υπόθεσης Novartis στην οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί.

»Επί των ημερών μου στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού ουδέποτε υπήρξε καταγγελία ανταγωνιστών, ούτε ενημέρωση από δημόσιες αρχές ή παράπονο πολιτών ή δημοσίευμα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που να άπτεται θεμάτων αρμοδιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την εν λόγω εταιρία.

»Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους, ότι για τα θέματα αθεμίτου ανταγωνισμού ή για οποιασδήποτε φύσεως αξιοποίνες πράξεις αρμόδια είναι τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια αντίστοιχα. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει αρμοδιότητα σε τέτοιου είδους αθέμιτες εμπορικές ή αξιόποινες πέραν του Ανταγωνισμού συμπεριφορές και , ως εκ τούτου δεν μπορεί θεσμικά να επιληφθεί.

»Το ίδιο ισχύει και για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων με τις οποίες είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς ο νομοθέτης έχει αναθέσει σε άλλα όργανα την εν λόγω αρμοδιότητα.

»Καθόλη τη διάρκεια της πορείας μου, ως δικαστής και τώρα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ως Πρόεδρος, πορεύτηκα με καθαρότητα και εντιμότητα και δεν θα επιτρέψω σε κανένα κ. Φρουζή να αναφέρεται, έστω αορίστως “στον επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού”, αν κυριολεκτεί και γνωρίζει ποια είναι και τι εκπροσωπεί η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού ή και εκπροσώπους ιστοτόπων να αναφέρουν το δικό μου όνομα και μάλιστα με φωτογραφία δίπλα στην προμετωπίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ( Η Άποψη ) για μια υπόθεση που αγνοώ παντελώς και δεν θα επιτρέψω σε κανένα να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου, επιφυλασσόμενος κάθε προς τούτο νομίμου δικαιώματός μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα