Τα «πολιτικά συμφέροντα», το έλλειμμα του 2009 και ο Γεωργίου

Πολιτικά συμφέροντα τα οποία υποκινούν τη δικαστική του περιπέτεια «βλέπει» ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, πίσω από τις περιπέτειες που έχει με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», επεσήμανε ότι «συγκεκριμένοι παράγοντες από την Αριστερά και τη Δεξιά προσπαθούν με δημόσιες δηλώσεις τους να εξουδετερώσουν τις αθωωτικές αποφάσεις που έχω πετύχει μέχρι σήμερα για να κρατούν ζωντανά διάφορα πολιτικά αφηγήματα για το παρελθόν και το παρόν».

Απαντώντας στην κριτική πρώην συναδέλφων του που τον κατηγόρησαν για «μαγείρεμα» των στοιχείων του 2009 προκειμένου να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα, υποστηρίζει πως η μέθοδος που χρησιμοποίησαν εκείνοι ήταν για γέλια και εάν υπάρξει σύγκριση με την ίδια μέθοδο τα ίδια στοιχεία το έλλειμμα για το 2009 θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Κλείνοντας ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δήλωσε: «Σίγουρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο πουθενά μέσα στην Ε.Ε., στην οποία θέλουμε ως στατιστική υπηρεσία και ως χώρα γενικότερα να ανήκουμε. Είναι τελείως εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου και πρακτικής. Στην Ευρώπη δεν ψηφίζουμε για τα στατιστικά στοιχεία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα