“Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”

Η Φώφη Γεννηματά μαζί με Σγουρό και Καμίνη επισκέφθηκε την Μάνδρα και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα τα έργα

Έχοντας στο πλευρό της τον πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πληγείσα από τις φονικές πλημμύρες, Μάνδρα Αττικής. Όπως διεμήνυσε, «θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς δεν ξεχνάμε. Δεν θα αφήσουμε να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας γύρω από που συνέβη στη Μάνδρα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φρούδες ελπίδες» και «μεγάλα λόγια» και ζήτησε «πράξεις τώρα».

Η Φώφη Γεννηματά είχε συνάντηση με την δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης και περιοδεία στην περιοχή. Αμέσως μετά τόνισε ότι «είμαστε στο πλευρό και των ανθρώπων και του δήμου με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο που εμείς διαθέτουμε. Είτε είναι υλικό, είτε είναι πολιτικό, μέσα από την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο απέναντι στη κυβέρνηση».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στηλίτευσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του τις προηγούμενες μέρες είπαν «πάλι λόγια πολλά. Αλλά ουσία δεν υπάρχει. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει πραγματική στήριξη του δήμου».

Όπως τόνισε η Φ. Γεννηματά, «δεν είπαν λέξη για τη χειμερία νάρκη στην οποία είχε πέσει η πολιτική προστασία, δεν είπαν λέξη για τα έργα που δεν έγιναν μετά από τις πυρκαγιές και βέβαια δεν είπαν λέξη για τις ευθύνες τους για τη μεγάλη καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ είχαν και έτοιμες μελέτες και χρήματα για να μπορέσουν να την υλοποιήσουν».

Άμεσα τα έργα

Ζήτησε δε να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και ενδιάμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν έτσι ώστε να μην είναι ανοχύρωτη πόλη η Μάνδρα απέναντι σε μια νέα φυσική καταστροφή γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά. Πρέπει να στηριχθούν οι κάτοικοι χωρίς άλλη πια καθυστέρηση και γραφειοκρατία και οικονομικά και με την οικοσκευή.

Τόνισε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δημιουργήσει μια ομάδα στήριξης του δήμου και των ανθρώπων, δεν μπορεί να σας εγκαταλείπει στην τύχη σας, δεν είναι δουλειά του δήμου να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη καταστροφή μοναχός του, και βέβαια οι κάτοικοι εδώ, πέρα από τον δήμο δικαιούνται τον σεβασμό και όχι τον εμπαιγμό».

Την κα Γεννηματά εκτός από τους Γιάννη Σγουρό και Γιώργο Καμίνη συνόδευαν οι Σταυρούλα Δήμου (πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής), Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννης Μανιάτης (βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης), Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Νάντια Γιαννακοπούλου (Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Μπουλμπασάκος (Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ), Αντώνης Βγότζας και τα μέλη Τομέων ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βρεττός, Μαρία Δημητρακοπούλου και Αποστόλης Ψωμάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα