Τα πράσινα “κάλαντα”

Με φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης υποδέχθηκε το νέο έτος το ΠΑΣΟΚ. Τόσο για το θέμα της Όλγας Γεροβασίλη, όσο και για τις αυξήσεις σε όλα τα είδη, αλλά και για τα θέματα υγείας.
Οι αυξήσεις που επιβαρύνουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αποτέλεσε ένα μέρος από τα “κάλαντα” της Χαριλάου Τρικούπη προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το ποδαρικό του κ. Τσίπρα το 2017 ήταν αναμενόμενο, γιατί είχε ετοιμαστεί από καιρό και αποτελεί επανάληψη αυτού που ξέρει και μπορεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και καταγράφονται οι δυσμενείς αλλαγές:

1. Νέοι έμμεσοι φόροι, αυτή τη φορά στα καύσιμα, τον καφέ, τα τσιγάρα, το τηλέφωνο και το internet.
2. Αυξημένες εισφορές για εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες,αγροτες και επιστήμονες με το φορο-ασφαλιστικό.
3. Αύξηση προκαταβολής φόρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αύξηση των συντελεστών για τις πιο παραγωγικές επιχειρήσεις.
4. Νέες μειώσεις και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση είναι ότι με την πολιτική της υπονομεύει όχι μόνο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, αλλά και τον τομέα των εσόδων για τα οποία επαίρεται. Αποκομμένοι από την πραγματικότητα και αγκαλιά με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες τους, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι θα εισπράξουν τα αντίθετα από αυτά που επιδιώκουν. Ίσως γι’ αυτό ο κ. Τσακαλώτος μας ενημέρωσε προχθές ότι συζητάνε την παράταση του “κόφτη” και μετά το 2018, επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι η εφαρμογή του δεν κινείται πια στη σφαίρα της θεωρίας και του απώτερου μέλλοντος. Η διετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύεται μια περίοδος που σύντομα όλοι θα θέλουν να ξεχάσουν, όπως τους εφιάλτες στα όνειρα. Ξεκίνησαν με την κατάρρευση όλων των προσδοκιών που είχαν καλλιεργήσει με τα μεγαλειώδη ψέματα τους και μας επέστρεψαν στην ύφεση. Συνέχισαν με την παράδοση της δημόσιας περιουσίας, του εθνικού μας πλούτου και των Τραπεζών στους ξένους. Και σήμερα με την απεμπόληση των κεκτημένων του 2012 για το χρέος, τα θηριώδη πλεονάσματα για πολλα χρόνια και τον “κόφτη” διαρκείας, εγκλωβίζουν τη χώρα και τους πολίτες σε ένα αδιέξοδο. Όσο παραμένουν στην κυβέρνηση, τόσο μεγαλώνει το αδιέξοδο, γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα».
Για την Γεροβασίλη
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση με την Ολγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του:
«Η απάντηση της κυβέρνησης στις σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την κυρία Γεροβασιλη, αποτελεί έναν ακόμη κακό αντιπερισπασμό.
Ο πρωθυπουργός δείχνει ανοχή στην κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος. Χρησιμοποιεί την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να καλύπτει παρανομίες και στο πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών του.
Οι επιθέσεις λάσπης κατά Μέσων Ενημέρωσης και όλου του πολιτικού κόσμου επιβεβαιώνουν τον καθεστωτικό τους κατήφορο.
Η υπόθεση δεν κλείνει γιατί πρώτα απ’ όλα δημιουργείται μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα , θα υπάρξει συνέχεια…».
Για την υγεία
Με αφορμή το δημοσίευμα του Guardian, η Εύη Χριστοφιλοπούλου με ανακοίνωση της επιτίθεται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. «Ήταν θέμα χρόνου η ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση στον τομέα της υγείας να περάσει τα σύνορα της χώρας και να γίνει αντικείμενο έρευνας και χλευασμού από τον ξένο Τύπο.
Το δημοσίευμα της Guardian αναδεικνύει τα συστηματικώς καταγγελλόμενα από εμάς προβλήματα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ασθενείς και μη, και διασύρει διεθνώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας .
Για φέτος προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά το περσινό φιάσκο, δεν έχουν γίνει! Είμαστε ακάλυπτοι μήνα Ιανουάριο, εν μέσω έξαρσης της γρίπης! Οι μόνιμες προσλήψεις που θα αντιμετώπιζαν οριστικά το πρόβλημα έχουν αντικατασταθεί, με τεχνάσματα,από επιχορηγούμενα ολιγόμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αντ’ αυτών, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναλώνεται σε μεγαλοστομίες και τζάμπα μαγκιές. Θυμίζουμε την κατάπτυστη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα: “…βγάζουν πολύωρα ρεπορτάζ ότι λείπει ένα σεντόνι από κάποια νοσοκομεία, που δεν λείπει πια, ή μια σύριγγα, που δεν λείπει πια…”.
Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε ήδη να έχουν πάει σπίτι τους!»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα