Τα σενάρια για το νέο υπουργό Εθν. Άμυνας

Όλοι αναμένουν ποιος τελικά θα είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα μετακομίσει τις Βρυξέλλες και θα αφήσει τον θώκο του υπουργού Άμυνας. Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι:

  • Δεν πρόκειται να είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς κάτι τέτοιο θα μετέβαλλε τις ισορροπίες μέσα στο κυβερνητικό σχήμα. Άρα, η Φώφη Γεννηματά, που ακούστηκε, θα παραμείνει αναπληρώτρια.
  • Τα ονόματα που ακούστηκαν είναι των Γ. Μιχελάκη, Ευ. Στυλιανίδη και Κ. Αρβανιτόπουλου, μάλλον ακούστηκαν για να καούν, όπως λένε πηγές του Μαξίμου.
  • Δεδομένου ότι πολλά άλλα βαριά ονόματα δεν υπάρχουν ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο, ορίζοντας με αναπληρωτή – και ουσιαστικό διαχειριστή των υποθέσεων – τον πρώην Αρχηγό Φραγκούλη Φράγκο. Με την κίνηση αυτή, ισχυρίζονται οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού που εισηγούνται σχετικώς, ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να στείλει μήνυμα προς το προσωπικό των ενόπλων δυνάμενων που δυσφορεί για τις εξελίξεις στο μισθολογικό και ασφαλιστικό τους και, παράλληλα, να αξιοποιήσει ένα στέλεχος που προέρχεται από το στράτευμα σε ρόλο (ουσιαστικού) Υπουργού. Ο κ. Φράγκος άλλωστε έχει διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμμένου, ενώ ενδεχόμενη εμπλοκή του τώρα θα αποδυνάμωνε, εκτιμάται, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν στελέχη όπως ο Τ. Μπαλτάκος για τη συγκρότηση ενός σχήματος της «πατριωτικής» δεξιάς, στα πλευρά της Ν.Δ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα