Τα σκουπίδια «πνίγουν» τον Πύργο

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχαν ο δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Γεωργιόπουλος και οι βουλευτές Ηλείας Εύη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη (ΣΥΡΙΖΑ), Μάκης Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων του Πύργου, αλλά και ευρύτερα της περιοχής της Ηλείας. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Πύργου προσήλθε στη συνάντηση προκειμένου να ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην πόλη, ο κ. Λιατσής σημείωσε ότι έχει τεθεί 13 φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ο ίδιος, όπως είπε, είναι λίγους μήνες δήμαρχος, αλλά στο παρελθόν δεν είχε γίνει τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη χαρακτήρισε «εκρηκτική» την κατάσταση στον Πύργο και σημείωσε ότι η πόλη απειλείται από μολυσματικές ασθένειες. Αναφέρθηκε στην ύπαρξη σχεδίου δημιουργίας εργοστασίου με τη μορφή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα) στην περιοχή Τριανταφυλλιά Αμαλιάδας, που όμως αντιτίθεται στη λογική του κόμματός της, και ανέφερε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν στη συζήτηση ζητώντας βοήθεια για τον προγραμματισμό διαχείρισης των απορριμμάτων με κύριους άξονες την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση.
Αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, έκανε λόγο για δεματοποίηση των απορριμμάτων και πρόσθεσε ότι ο δήμος Πύργου έχει ήδη προχωρήσει σε προκήρυξη προκειμένου να βρεθεί χώρος εναπόθεσης των δεματοποιημένων απορριμμάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα