Τα Σκόπια θέλουν πίσω τους πρώην πράκτορές τους που πιάστηκαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες δύο Σκοπιανοί πράκτορες που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, την ώρα που ετοιμαζόντουσαν να φύγουν για τη Βουδαπέστη χρησιμοποιώντας πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια.

Τα Σκόπια σκοπεύουν να ζητήσουν από την Ελλάδα την έκδοση των δύο πρώην πρακτόρων τους, Γκόραν Γκρούγεφσκι και Νίκολα Μπόσκοφσκι, πρώην στελέχη της σκοπιανής μυστικής υπηρεσίας UBK που καταζητούνται από τις σκοπιανές Αρχές μέσω διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Διώκονται στη χώρα τους για εμπλοκή στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί πρωθυπουργίας Γκρούεφσκι,

Οι δύο άνδρες, 51 και 35 ετών, διώκονται στη χώρα τους για εμπλοκή στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι, που είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα της βαθιάς πολιτικής κρίσης που ταρακούνησε σφόδρα τη βόρεια γείτονά μας.

Κατά την αστυνομική έρευνα μετά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι εις βάρος τους εκκρεμούν διεθνή εντάλματα (ερυθρές αγγελίες) της Interpol.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα εντάλματα συνδέονται με τα αδικήματα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας που τελέστηκαν στην ΠΓΔΜ».

Σκοπιανά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το εκεί Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές της χώρας να ετοιμάσουν τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να υποβληθεί επίσημο αίτημα στις ελληνικές Αρχές για την έκδοση των δύο συλληφθέντων.

Σε δηλώσεις τους Σκοπιανοί νομικοί εμπειρογνώμονες, προέβησαν σε εικασίες και εκτιμήσεις για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με την έκδοση των δύο πρώην στελεχών της UBK.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα