Τα 200 λεπτά της υπεροχής!

Ούτε περίπατο θα έκανε η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, ούτε να της στερήσει κανείς τη μαγκιά που έδειξε στα 200 λεπτά των δύο ντέρμπι μπορεί. Ήταν υπεραρκετά για μία πρωταθλήτρια ομάδα να δείξει την ανωτερότητά της σε μία σειρά και δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ σε αυτή την προσπάθεια, αλλά τόσα βρήκε και η ΑΕΚ, με λιγότερες ευκαιρίες ίσως. Είχε ένα προβάδισμα από νωρίς στο Φάληρο και το διαχειρίστηκε μάλλον καλά η ομάδα του Χιμένεθ.

Δεν έλαμψε ο «Δικέφαλος», είχε όμως μία επαγγελματική συμπεριφορά, σε ένα γήπεδο παράξενο σε ατμόσφαιρα, με 45.000 ανθρώπους προβληματισμένους από το τρίτο λεπτό. Ο επαγγελματισμός της διαχείρισης του αποτελέσματος έμπλεξε με το συναίσθημα των παικτών, αυτό βάρυνε τα πόδια στο τέλος μετά το γκολ του Ολυμπιακού, και να σου το «ροντέο», που δεν αλλάζει σε τίποτα, όμως, την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ έχει πλησιάσει σε επίπεδο ποιότητας τους «ερυθρόλευκους». Το ζητούμενο είναι να μην της ξεφύγει ξανά.

Το χτίσιμο μίας καινούριας ομάδας είναι πάντα ωραίο να συνδυάζεται με τίτλους, και για την ΑΕΚ η πρόκριση πρέπει να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Κατάκτηση! Αν η “Ένωση” κάνει το back to back στον θεσμό τον Μάη, στέλνει τεράστιο μήνυμα δυναμικής, πριν καν μπει στο καινούργιο της γήπεδο.

Ο οργανισμός χρειάζεται αυτή την περίοδο πάρα πολύ τις ενέσεις αυτοπεποίθησης που μπορεί να χαρίσει ένας τίτλος, περισσότερο ίσως και από το αν θα μείνει ο Σιμόες και ο Γιόχανσον. Είναι σημαντικό να το καταλάβουν αυτό οι παίκτες της ΑΕΚ.

Η ομάδα είναι τώρα υποχρεωμένη να συγκεντρωθεί γιατί έρχονται οκτώ παιχνίδια, μερικά –ίσως όλα– κρίσιμα! Στο τέλος το ταμείο θα δείξει, η ημερομηνία έναρξης των ευρωπαϊκών αγώνων θα αποκαλυφθεί και το μεγάλο στοίχημα είναι ο προγραμματισμός του καλοκαιριού. Μεγάλο στοίχημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα