Τα Panama Papers «γκρεμίζουν» την δημοτικότητα Κάμερον

Τεράστια ζημιά έχει κάνει το σκάνδαλο Panama Papers στον Ντέιβιντ Κάμερον αφού γκρεμίζεται η δημοτικότητά του.  Πιο συγκεκριμένα, μείωση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν τα ποσοστά του Βρετανού πρωθυπουργού  στον ορίζοντα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, που δημοσιοποίησε η εφημερίδα “The Times.”


Το ποσοστό όσων υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, καταγράφηκε το ίδιο με αυτό όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης στο 39%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ποσοστό 5% των συμμετεχόντων δε θα ψηφίσει, ενώ στο 17% προσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι.

Το ποσοστό εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Κάμερον έχει μειωθεί κατά οκτώ μονάδες στο 21%, από το διήμερο 21-22 Φεβρουαρίου, οπότε είχε διεξαχθεί η τελευταία δημοσκόπηση.
Από την άλλη μεριά, το ποσοστό εμπιστοσύνης στον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν έχει αυξηθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 28%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Την ίδια ώρα το ποσοστό εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που υποστηρίζει την αποχώρηση από την ΕΕ έχει μειωθεί επίσης, κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες στο 26%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή 1.693 ανθρώπων κατά το διήμερο 11-12 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα