«Τελειωμένος» ο «Τσόρι», θέλει Πιάτι ο Βίκτορ Σάντσεθ

 

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μία μεγάλη μεταγραφή κάθε καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια, οι επιλογές στράφηκαν στην αγορά της Αργεντινής, με την απόκτηση του Τσόρι Ντομίνγκεζ τη μία σεζόν και του Εστεμπάν Καμπιάσο την επόμενη. Το φετινό καλοκαίρι, η επιλογή θα είναι –όπως όλα δείχνουν– και πάλι από τη χώρα του τάνγκο, καθώς ο Βίκτορ Σάντσεθ ζήτησε την απόκτηση του Πάπλο Πιάτι, ο οποίος δεν υπολογίζεται στα πλάνα της Βαλένθια ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα ζητήματα. Για να έρθει ο Πάμπλο Πιάτι στο λιμάνι, θα πρέπει να ξεπεραστούν τρία εμπόδια. Ποια είναι αυτά;

1)Να καλυφθεί το κασέ του παίκτη. Ο Αργεντινός έχει συμβόλαιο με τη Βαλένθια. Οι απολαβές του είναι πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Ο βραχύσωμος Αργεντινός θέλει να διασφαλίσει το εισόδημά του και δεν είναι διατεθειμένος να μειώσει τις απαιτήσεις του. Το πώς θα γίνει, εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση. Θα καλύψει ο Ολυμπιακός εξ ολοκλήρου το ποσό; Θα του προσφέρει ένα στάνταρ ποσό και θα καλύψει τη διαφορά με μπόνους; Θα μοιραστεί με τη Βαλένθια τη… χασούρα; Θα προτείνει πολυετές συμβόλαιο στον παίκτη, ώστε να τον εξασφαλίσει για τρία ή τέσσερα χρόνια; Όλα αυτά βρίσκονται υπό συζήτηση.

2)Οι απαιτήσεις της Βαλένθια. Μέχρι πρότινος, ο παίκτης υποστήριζε ότι θα μείνει ελεύθερος από τους Ισπανούς. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, είτε γιατί δεν τα βρήκαν στην αποζημίωση, είτε γιατί οι «νυχτερίδες» άλλαξαν την απόφασή τους και πλέον θέλουν να τον πουλήσουν, ώστε να βάλουν ένα ποσό στο ταμείο τους.

3)Το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Ο Πάμπλο Πιάτι δεν είναι στα… ντουζένια του, ωστόσο παραμένει ένας αξιόλογος και πολύ ποιοτικός παίκτης. Το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του δεν… κτυπάει «κόκκινο», αλλά είναι υπαρκτό. Μία ομάδα που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της, είναι η Ρεάλ Σοσιδεδάδ. Το δέλεαρ του ισπανικού πρωταθλήματος είναι μεγάλο, ωστόσο η προοπτική του Champions League κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει τον Πιάτι.

Οι… επιπλοκές στο ρόστερ

Το «βαρύ» κασέ του Πάμπλο Πιάτι είναι ένα θέμα που απασχολεί τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα σοβαρά. Εκτός των άλλων, η απόκτηση του Πιάτι ανοίγει τον δρόμο για την αποδέσμευση του Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο τελευταίος, σύμφωνα με τους Πειραιώτες, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ομάδα. Με τον Κώστα Φορτούνη να μεσουρανεί πλέον στον χώρο της μεσαίας γραμμής, είναι μεγάλη πολυτέλεια να υπάρχει ένας παίκτης με τόσο υψηλό συμβόλαιο, για να παίζει ελάχιστα παιχνίδια και να παρακολουθεί από τον πάγκο.

Το πλάνο του Σάντσεθ

Εκτός των παραπάνω, ο Βίκτορ Σάντσεθ έχει καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση να μην τον υπολογίζει, όπως και τον Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον συμπατριώτη του.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει σκεφτεί την ενδεκάδα του με τους Φορτούνη και Πιάτι να ανοίγουν διαδρόμους και να δημιουργούν παιχνίδι, κάνοντας την ομάδα πολύ πιο επιθετική και εντυπωσιακή, όπως ακριβώς επιθυμεί ο κόσμος και η διοίκηση του Ολυμπιακού.

 

Η «σφήνα» για Λαΐφη προκάλεσε θόρυβο

«Σφήνα» στη μεταγραφή του 23χρονου Κύπριου μεσοαμυντικού Κωνσταντίνου Λαΐφη στην ΑΕΚ μπήκε ο Ολυμπιακός, «αρπάζοντας» τον ταλαντούχο παίκτη μέσα από τα χέρια της «Ένωσης».

Ο υπεύθυνος Τύπου της Ανόρθωσης, Μαρίνος Μήτρου, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στα κυπριακά ΜΜΕ τις συζητήσεις με τους «ερυθρόλευκους» λέγοντας πως «είναι γεγονός πως είμαστε σε συζητήσεις για την περίπτωση του Κωνσταντίνου με τον Ολυμπιακό. Αυτή την ώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω αφού οι δυο πλευρές είναι σε διαπραγματεύσεις».

Ο διεθνής με την Εθνική Κύπρου έχει ρήτρα 600.000 ευρώ στο συμβόλαιό του. Ο Ολυμπιακός έχει καλές σχέσεις με την Ανόρθωση μετά την παραχώρηση, πέρσι, του Νίκο Μαρτίνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα