«Τελειώνουν» τον Βρύζα οι οργανωμένοι!

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της διοίκησης, καθώς με απανωτές ανακοινώσεις τους, οι οργανωμένοι ζητούν το… κεφάλι του Ζήση Βρύζα και εμμέσως πλην σαφώς, την απομάκρυνση και του Άγγελου Αναστασιάδη από τον πάγκο.

Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση – καταπέλτη κατά πάντων, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, ενόψει και της άφιξης του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη. Ζητούν την παύση της συνεργασίας με τον Ζήση Βρύζα, την απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη και ριζικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στο κείμενο δεν ασκείται κατά μέτωπο κριτική στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, εμμέσως πλην σαφώς όμως, κατατίθεται μομφή στον Ιβάν Σαββίδη, καθώς όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, δεν έχει καταγραφεί κάποια πρόοδος τα τρία αυτά χρόνια της παρουσίας του στον σύλλογο. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση των οπαδών:

«Η παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται στον κόσμο του ΠΑΟΚ που είδε για μια ακόμα φορά τις ελπίδες του για μια πετυχημένη χρονιά να γκρεμίζονται με συνοπτικές διαδικασίες. Παράλληλα όμως απευθύνεται και στον Ιβάν Σαββίδη προσωπικά, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια κάνει αυτό που σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει πως δεν θα ανεχτεί ποτέ να γίνει: να πετάει τα χρήματά του σε ένα τρύπιο βαρέλι. Η σύνταξή της συμβαίνει τώρα, πολύ πριν το τέλος της τρέχουσας σεζόν (ενώ η ομάδα μας πηγαίνει από 3αρα σε 4αρα), γιατί ένα ακόμα déjà vu των προηγούμενων αποτυχημένων χρόνων κατά τη σεζόν 2015-2016 δεν θα είναι ανεκτό. Τα ψέματα τελείωσαν.

Κατά τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει δεκάδες παίκτες αλλά και προπονητές από τον ΠΑΟΚ. Εξ αυτών ελάχιστοι «μας κάνουν». Ο κύριος υπεύθυνος αυτού του «προγραμματισμού» είναι ένας και παραμένει μέχρι και σήμερα ακλόνητος στη θέση του. Είναι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας Ζήσης Βρύζας. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο για την οποία μιλάμε έχουν αλλάξει πολλά. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ προηγουμένως οι παίκτες που αποχωρούσαν από το σύλλογο, ακόμα και εάν τους οφείλονταν λεφτά, εκφράζονταν με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως σήμερα αν και πληρώνονται καλύτερα και τυπικότερα από έλληνα δημόσιο υπάλληλο στις εποχές της αφθονίας, αποχωρούν απογοητευμένοι.

Κοινώς παραδεκτό είναι πως σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν προοδεύει. Τα τελευταία 3 χρόνια (πρώτη φορά στη ιστορία μας με μεγαλομέτοχο) δεν έχει πάρει υπεραξία από κανέναν ποδοσφαιριστή του. Τα πιο σημαντικά «ονόματα» της ομάδας βάσει αξίας (Αθανασιάδης, Κάτσε, Νομπόα, Κόστα) είτε προϋπήρχαν, είτε αποκτήθηκαν με δαπάνη τεράστιων ποσών. Επίσης, το υποτιθέμενο φετινό πλάνο για ομάδα που θα βασίζεται σε αθλητές των ακαδημιών καταρρέει καθώς αυτοί σκορπίζουν δεξιά και αριστερά. Χαρακτηριστική καθυστέρηση υπήρξε ακόμη στην κρίσιμη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Όχι μόνο δεν καλύφθηκαν επαρκώς τα κενά της ομάδας, αλλά επιπλέον δεν εφαρμόστηκε ποτέ κάποιο πλάνο με τα διαθέσιμα χρήματα να ξοδεύονται ευκαιριακά και λανθασμένα.

Φυσικά, αποτυχημένη κρίνεται και η επιλογή για προπονητή, ενός ανθρώπου κυκλοθυμικού που πορεύεται εν έτει 2015 με μεθόδους προηγούμενων δεκαετιών και στα δύσκολα έχασε κυριολεκτικά τα αυγά και τα πασχάλια. Προφανώς και έχει τεράστιες ευθύνες για την αγωνιστική κατάρρευση αλλά είναι ανήθικο να χτυπάς το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο. Το πρόβλημα είναι προφανές πως δεν είναι τωρινό αλλά διαρκές. Πως γίνεται να είναι ακατάλληλος μόνο ο Αναστασιάδης, ο Δώνης, ο Στέφενς ή ο Μπόλονι ενώ ο Βρύζας να είναι ο μόνος κατάλληλος…

Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον ανεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ. Είναι απαράδεκτο να πνίγονται κάθε τρεις και λίγο στα χημικά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για ψύλλου πήδημα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και ο αρμόδιος να βρίσκεται στην θέση του. Δεν γίνεται οι οργανωμένοι και μη οπαδοί του ΠΑΟΚ να γίνονται σάκος του μποξ για τις αστυνομίες Ελλάδας και εξωτερικού (Μπενφίκα, πορεία πριν από το ματς με Ατρόμητο, Ριζούπολη κλπ) και αυτό να μην ενδιαφέρει κανέναν.

Σαν σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ απαιτούμε πλάνο από την ΠΑΕ, που θα ανακοινωθεί στην αρχή της περιόδου, θα περαστεί στον κόσμο ώστε να γνωρίζει τι έχει να περιμένει από την ομάδα και θα τηρείται κατά γράμμα. Να προσληφθούν πραγματικοί τεχνοκράτες οι οποίοι θα βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας, θα χρησιμοποιούν με προσοχή τα χρήματα που τους δίνονται, δεν θα επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή και παραμονή στο προσκήνιο με κάθε κόστος αλλά την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Είναι άλλωστε πολλά τα πετυχημένα παραδείγματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, ομάδων που με λίγα χρήματα αλλά σοβαρές δομές κατάφεραν να στήσουν δίκτυα εξεύρεσης καλών ποδοσφαιριστών. Ζητάμε εν ολίγοις από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μας «αναγκάσει» να ασχολούμαστε μόνο με αυτά που προστάζει ο ρόλος μας ως οπαδοί.

Οι κύριοι Βρύζας και Γεροντίδης αποτελούν ήδη παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Ειδικά στον κύριο Βρύζα που κάποτε είχε πει πως εάν δεν τον θέλει ο κόσμος θα φύγει από μόνος του, έχουμε να του πούμε πως άργησε ήδη. Θα θέλαμε επίσης να του επισημάνουμε πως μετά την αποπομπή Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό η θέση που κάποτε επιθυμούσε ενδεχομένως να είναι διαθέσιμη. Εάν δεν είναι, μπορεί να ψάξει τους φίλους του Σαχπατζίδη και Φλωρίδη και να κάνουν μπίζνες μαζί. Ελπίζουμε οι εν λόγω κύριοι να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους και να μην χρειαστεί να ξανασχοληθούμε μαζί τους. Δεν το θέλουμε, και είμαστε βέβαιοι πως δεν το επιθυμούν ούτε και αυτοί.

Μετά τιμής,
Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ.».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα