«Τελικά με εμάς είσαι ή με τους άλλους;»

Η 17χρονη Σάρα Εθκέρο μπερδεύτηκε στις 28 Μαΐου, καθώς βρέθηκε μεταξύ δύο κόσμων και επέλεξε… τον λάθος (ή το σωστό).

Πρόκειται για την τερματοφύλακα της β’ ομάδας του γυναικείου τμήματος της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ανήκει στους «ροχιμπλάνκος» από το 2013. Η Σάρα, όμως, είχε ένα μικρό… ελάττωμα. Ήταν Ρεάλ Μαδρίτης. Υποστήριζε τη «Βασίλισσα» παρά το ότι άνηκε στην οικογένεια της Ατλέτικο και παρά το ότι ο πατέρας της είναι φανατικός φίλος της Ατλέτικο.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του τελικού, όμως, πήγε με το αγόρι της και τη φίλη της στην πλατεία που είχαν μαζευτεί οι φίλοι της Ρεάλ για να δουν τον τελικό, ο καλός της την φωτογράφησε και χωρίς να της το πει, ανέβασε τη φωτογραφία της με το κασκόλ της Ρεάλ στο διαδίκτυο. Το μεγάλο λάθος είχε γίνει! Λίγες μέρες αργότερα, κάποιοι πήραν χαμπάρι τη φωτογραφία και μαρτύρησαν την προδοσία της μικρής Εθκέρο, η οποία εκδιώχθηκε από την ομάδα, προκαλώντας τριπλή θλίψη στον πατέρα της που και είδε την Ατλέτικο να χάνει τον τελικό, και την κόρη του να πανηγυρίζει στα χρώματα της Ρεάλ, αλλά και το σύλλογο να τη διώχνει από τα σπλάχνα του.

Η Σάρα έγραψε επιστολή συγγνώμης: «Από τότε που ήμουν μικρή και παρά την παθιασμένη αγάπη του πατέρα μου στην Ατλέτικο, εγώ υποστήριζα την Ρεάλ Μαδρίτης. Για αυτό το λόγο, πανηγυρίζω τις επιτυχίες της ομάδας. Έπαιξα για την Ατλέτικο τα τελευταία τρία χρόνια, υπερασπίστηκα με υπερηφάνεια τα «ροχιμπλάνκος», αντιμετώπιζα με ενθουσιασμό και αφοσίωση κάθε προπόνηση, κάθε αγώνα.

Έκλαιγα στις ήττες, πανηγύριζα τις επιτυχίες, ήμουν περήφανη που εκπροσωπούσα την Ατλέτικο στην περιφερειακή ομάδα της Μαδρίτης και στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας. Υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι παίκτες παγκοσμίως που υπερασπίζονται μέχρι τέλους τη φανέλα που φοράνε, ακόμα και αν υποστηρίζουν άλλη ομάδα. Αναγνωρίζω το λάθος μου, είμαι έτοιμη να αποδεχθώ τις συνέπειες.

Πρέπει να πω ότι ποτέ δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου στον φίλο μου για να δημοσιεύσει αυτή την εικόνα. Λήφθηκε πριν το παιχνίδι. Είμαι μόλις 17 ετών και μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ως ένα ακόμη νεαρό θύμα της λανθασμένης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το πληρώνω, βλέπω το πρόσωπό μου στα media, δέχομαι πολλών ειδών προσωπικές επιθέσεις.

Αυτό που έμαθα, είναι ότι πρέπει να είμαι επαγγελματίας 24 ώρες τη μέρα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προσβάλλω τους οπαδούς της Ατλέτικο και λυπάμαι για αυτό. Θέλω να πω μια ειλικρινή συγνώμη σε όλους τους «ροχιμπλάνκος» που θίχτηκαν από την εικόνα αυτή, ειδικά σε μια στιγμή βαθιάς θλίψης και απογοήτευσης όπως ήταν αυτή μετά τον τελικό».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα