Τελικός με ξένους διαιτητές, μαθητές στην εξέδρα, αλλά… πότε;

Την ενεργοποίηση ξένων διαιτητών και την παρουσία μαθητών στην εξέδρα εξετάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής για τον τελικό κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε… μεξικάνικο σίριαλ. Και αν τα παραπάνω συνιστούν μία μίνι ανατροπή των δεδομένων, το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση για το… περιτύλιγμα, αλλά για το πότε θα διεξαχθεί επιτέλους αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει λύση, είναι σίγουρα κάτι το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού δεν έχει βρεθεί ακόμη παρ’ ότι η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως θα είναι στις 15 Μαΐου με τον Σταύρο Κοντονή να είναι αντίθετος, αφού είχε ανακοινώσει ότι πριν τις 17 του μηνός δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να στείλει στην Ομοσπονδία επιστολή που θα επαναλαμβάνει με κατηγορηματικό τρόπο τους όρους διεξαγωγής του ματς με τους οποίους έγινε η συμφωνία με ΕΠΟ, FIFA / UEFA και Υπουργείο για επανεκκίνηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Επίσης, ο Σταύρος Κοντονής θα επαναφέρει το θέμα των ξένων διαιτητών, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, αλλά και την παρουσία μαθητών στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, αφού και με τις προσκλήσεις η ΕΠΟ είχε κάνει τα δικά της.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να είχε συμφωνήσει με τον ορισμό του Τάσο Σιδηρόπουλου και των βοηθών του που τον συνοδεύουν στους διεθνείς αγώνες, επειδή θεωρείται ο καλύτερος διαιτητής στην Ελλάδα, αλλά και γιατί την ημερομηνία που θα γινόταν ο τελικός (7 Μαΐου) τα περισσότερα προηγμένα ξένα πρωταθλήματα ήταν σε εξέλιξη και δεν θα μπορούσε ένας αξιόλογος ξένος ρέφερι να σφυρίξει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Πλέον, το Σαββατοκύριακο που έρχεται (14-15 Μαΐου) είναι το φινάλε των πρωταθλημάτων σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία και μετά από αυτό θα μπορούσε κάλλιστα ένας ξένος διαιτητής να έρθει στην Ελλάδα για να σφυρίξει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αυτή του τη σκέψη ο Σταύρος Κοντονής αναμένεται να την κάνει πράξη με επιστολή του προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα