Τεστ για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων η 3η Νοεμβρίου

Αβεβαιότητα επικρατεί για το εάν θα ανοίξουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τα καταστήματα, όπως δίνει τη δυνατότητα ο νόμος 4177/2013 για το ανανεωμένο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.

Από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει στην διάθεση της η ΕΣΕΕ και συγκεκριμένα από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 32% έχει απαντήσει θετικά, το 63% αρνητικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου, τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, την πρώτη δηλαδή Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν αποφασίσει να απαντήσουν  με απεργιακές κινητοποιήσεις στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) να σημειώνει ότι σέβεται το δικαίωμα της απεργίας.

Ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η  Θεσσαλονίκη 11:00-17:00, ο Πειραιάς 11:00-15:00, ενώ το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους, είτε αποφασίσουν να συστήσουν στα μέλη τους να ανοίξουν είτε όχι, να ενημερώσουν για την ανταπόκριση που θα έχει σε επισκεψιμότητα, τζίρο, έσοδα και έξοδα στην κάθε τοπική αγορά της χώρας η ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων και η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την πρώτη από τις επτά νομοθετημένες Κυριακές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα