Τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών-Πειραιώς

Ρολά κατεβάζουν για τέσσερις ώρες την Παρασκεκυή 24 Απριλίου οι νοκοκομειακοί γιατροί Αθήνας- Πειραιά αφού πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 , και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για την «παρατεταμένη απλήρωτη εργασία».

Παράλληλα, οι ειδικευόμενοι γιατροί των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και Παίδων Πεντέλης συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας .

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των προβλημάτων και να καθορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα «πιέζει» καθημερινά για την καταβολή του κονδυλίου εφημεριών, επικοινωνώντας με την πολιτική ηγεσία και τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, καθώς και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι έως τις 27 Απριλίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων γιατρών και νοσηλευτών μέρος των οφειλών για εφημερίες και υπερωρίες, των ετών 2012, 2013, 2014. Το ποσό ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 28 είναι για εφημερίες γιατρών και 12 για υπερωρίες λοιπού προσωπικού. Όσον αφορά τις εφημερίες και υπερωρίες του πρώτου τριμήνου του 2015, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει η αποπληρωμή στα μέσα Μαΐου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα