Τετ-α-τετ για την ενεργοποίηση της ΕΡΤ σε αναπτυξιακά προγράμματα

Τετ-α-τετ με θέμα την ενεργοποίηση την ενεργοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης ΕΣΠΑ και στα ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα είχε .της ΕΡΤ σε αναπτυξιακά προγράμματα είχε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, μαζί με την υπεύθυνη Ομάδας Έργου ΕΣΠΑ, Νανά Μπέτση, και την ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ένταξη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής στη δράση «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων σε περισσότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες».

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης προγραμματίζονται επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας (όπως π.χ. αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, αντικατάσταση παλαιού συστήματος κλιματισμού και φωτισμού με λιγότερο ενεργοβόρα κλπ), καθώς αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τη θέρμανση και ψύξη των εγκαταστάσεων.

Οι παραπάνω επεμβάσεις στοχεύουν στην άμεση ενεργειακή αναβάθμιση του Ραδιομεγάρου κατά τουλάχιστον δύο τάξεις, με σχεδιασμό για επίτευξη κατανάλωσης μηδενικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης εξετάστηκε, επίσης, το ενδεχόμενο δημιουργίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αυλίδα, στο επενδυτικό πλαίσιο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα