Τετ α τετ Δραγασάκη, Σταθάκη με υφυπουργό της Μέρκελ στο Βερολίνο

Συνάντηση με υπουργό της Άνγκελα Μέρκελ είχαν στο Βερολίνο, δύο μόλις ημέρες μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, οι κ.κ Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Σταθάκης, Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα «τα Νέα».

Ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας τον Γ. Άσμουσεν, υφυπουργός Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και νυν στενό συνεργάτη του Σόιμπλε.

Διπλός στόχος 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία είχε διπλό στόχο.

Ο ένας ήταν ανιχνευτικός, δηλαδή να ετοιμαστεί το έδαφος στη Γερμανία στην περίπτωση πρόωρων εκλογών και ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πέρα όμως από τη βολιδοσκόπηση των γερμανικών προθέσεων, το δίδυμο Δραγασάκη Σταθάκη παρουσίασε στον Γ. Άσμουσεν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό χρέος.

Όπως αναφέρουν τα Νέα τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν στον γερμανό υφυπουργό το θέμα του κουρέματος του χρέους, αλλά και της επιμήκυνσης και μείωσης των επιτοκίων.
Ερωτήματα όμως προκύπτουν από την προσπάθεια να κρατηθεί μυστική η αποστολή στο Βερολίνο, όταν μάλιστα οι Γερμανοί είχαν απαντήσει θετικά στο σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον εδώ και δέκα ημέρες σύμφωνα με τα Νέα.

Επιβεβαίωσε τη συνάντηση ο Δραγασάκης

Από την πλευρά του, επιβεβαιώνει την συνάντησή του στο Βερολίνο με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Ασμουσεν, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης. Μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τα εξής: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, δεν υπήρξε επίσημη συνάντηση με την γερμανική κυβέρνηση ή με μέλη της».

«Άτυπες συναντήσεις γίνονται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόσφορο επίπεδο. Με την έννοια αυτή υπήρξε γεύμα με γερμανούς οικονομολόγους με τη παρουσία και του κ. Άσμουσεν», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα