Τζαβέλλας: «Μακάρι να είχαμε παίκτες να παίξουμε επίθεση»

« Δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτυχία ή επιτυχία. Σαν Έλληνες δεν πρέπει να λέμε ότι μείναμε ευχαριστημένοι που μείναμε εκτός από δεύτερη σερί μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε μετά την τραγωδία των δύο προηγούμενων ετών και καταφέραμε να γίνουμε ομάδα. Υπάρχει πάντως πικρία μεγάλη για τον αποκλεισμό και κυρίως από τον τρόπο που χάσαμε στο πρώτο ματς. Δεν έχουμε συνηθίσει να χάνουμε έτσι. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει με 1-0, αλλά ακόμη κι αν αποκλειόμασταν μετά θα το είχαμε παλέψει».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του SportFM και αναφέρθηκε σε πάρα πολλά ζητήματα σχετικά με την Εθνική μας ομάδα. Διαβάστε το υπόλοιπο της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξής του:

Για την κακή βραδιά στην Κροατία: «Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα πριν από το πρώτο παιχνίδι. Είχαμε εδώ και καιρό την απουσία του Καρέλη, ακολούθησε ο Δώνης, ο Μάνταλος, ο Μανωλάς και ο Τοροσίδης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια όπως η Κροατία και το Βέλγιο να μας λείπουν τόσοι παίκτες. Ο προπονητής επέλεξε το σχήμα που πίστευε πως θα ανταποκρινόταν καλύτερα κι όλοι οι παίκτες συμφωνούσαμε με αυτό. Η ευθύνη είναι δική μας και θεωρώ πως βρέθηκαν πολλοί παίκτες σε κακή μέρα. Είχα καιρό να δω τόσους πολλούς παίκτες σε κακή μέρα, με πρώτον εμένα».

Για το αν έφταιξε η διάταξη που επέλεξε κι άλλαξε ο Σκίμπε για την ήττα στο Ζάγκρεμπ: «Δεν έχει να κάνει τόσο ο σχηματισμός. Και με το Βέλγιο δεν αρχίσαμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αλλά στην ουσία έτσι αγωνιζόμασταν. Υπήρχε μια σύγχυση, αλλά η μισή μας άμυνα, ο Μανωλάς και ο Τοροσίδης ήταν εκτός, δεχτήκαμε γρήγορα το πρώτο γκολ και μετά δεν προλάβαμε να συνέλθουμε και ήρθε και το δεύτερο. Έφταιξαν λίγο-πολύ όλα και σε τέτοια παιχνίδια, απέναντι σε μεγάλες ομάδες, τα πληρώνεις αυτά τα λάθη».

Για τη ρεβάνς του Φαλήρου: «Τα παιδιά που έπαιξαν χθες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Με τόσα πολλά προβλήματα δεν είναι εύκολο να έχεις τόσες πολλές λύσεις. Πάντα το δυνατό μας σημείο είναι η άμυνα. Μακάρι να είχαμε περισσότερες λύσεις μπροστά, αλλά δεν το έχουμε αυτό. Μακάρι να είχαμε τρία σέντερ φορ και άλλα τόσα εξτρέμ που να παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι η αλήθεια και πρέπει όλοι να το αντιληφθούμε. Και οι παίκτες και ένας προπονητής δουλεύουν βάσει του υλικού που έχουν. Μακάρι να υπάρχουν μελλοντικά αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Τον τελευταίο χρόνο με τον κ. Σάντος παίξαμε πιο επιθετικά, πήραμε πρωτοβουλίες και στο Μουντιάλ του 2014. Δεν ήμασταν τόσο πίσω».

Για το τι επιθυμούν οι παίκτες για τον Μίχαελ Σκίμπε: «Την άποψη που είπαν οι δύο αρχηγοί, Τοροσίδης και Παπασταθόπουλος, την έχουν όλα τα παιδιά, είτε παίζουν είτε όχι. Η Εθνική επέστρεψε, έστω και λίγο πιο κάτω από εκεί που την είχαμε συνηθίσει μέχρι το 2014. Υπάρχει ένα σταυροδρόμι, πρέπει να διαλέξουμε τι θέλουμε. Αν θα συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε ή θα πάμε πάλι από την αρχή. Το σημαντικό είναι ότι ξαναγίναμε ανταγωνιστικοί. Εγώ αυτό κρατάω, όσο κι αν είμαι λυπημένος από τον αποκλεισμό».

Για την επικείμενη μετακόμιση της Εθνικής από το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Πολλά γράφονται, δεν νομίζω ότι η ελληνική ομάδα έχει πρόβλημα με το γήπεδο. Δεν έχουμε ενημερωθεί για κάτι. Εμάς τους παίκτες το γήπεδο μάς αφήνει ευχαριστημένους. Δεν ξέρω αν έχουν γίνει συζητήσεις για ΟΑΚΑ ή Καυτανζόγλειο. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την ΕΠΟ και δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε πού θα πάμε να παίξουμε. Το ‘Καραϊσκάκης’ είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω αν σκέφτονται κάποια άλλα γήπεδα, γιατί και στην περιφέρεια ο κόσμος έχει ανάγκη να δει την Εθνική».

Για τη δήλωση Παπασταθόπουλου πως θα μιλούσε για την τιμωρία του Μανωλά μετά τα μπαράζ: «Καλύτερα να τοποθετηθεί ο Σωκράτης, να ακούσουμε τι έχει να πει. Ήταν λίγο ξαφνικό αυτό με τον Μανωλά, κατά τη γνώμη μου και άδικο. Υπάρχουν πολλές τέτοιες κάρτες στο ποδόσφαιρο, πώς γίνεται να τιμωρηθούμε μόνο εμείς;».

Για το κλάμα του Σταφυλίδη στο Ζάγκρεμπ: « Για μένα είναι ο καλύτερος Έλληνας αριστερός μπακ. Δουλεύει και αγαπά πολύ την ομάδα. Έδειξε τη στενοχώρια του μετά το παιχνίδι, όλοι μας ήμασταν έτσι. Είναι ένα τίμιο παιδί που αγαπά την ομάδα και στενοχωρήθηκε όπως όλοι μας. Κρατάμε ότι υπάρχει αγάπη από τον Κώστα και όλα τα παιδιά, κι αυτό μας έχει κάνει οικογένεια».

Για την κριτική στον Σκίμπε για τις επιλογές του σε παίκτες που δεν έπαιζαν στις ομάδες τους και τη μη κλήση άλλων: «Πάντα θα υπάρχει κριτική για το ποιος θα παίζει. Περισσότερο αυτό το δημιουργούν τα ΜΜΕ, χωρίς να θέλω να τα κατηγορήσω. Νομίζω ότι το παρατραβάμε λίγο. Θα ήθελε ο προπονητής να παίζουν όλοι οι παίκτες στις ομάδες τους, αλλά δεν θα ήταν εύκολο όσοι είναι του κορμού και δεν παίζουν να τους αλλάξει. Ο Δώνης είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής που έδειξε ότι μπορεί να μπει γρήγορα στο κλίμα. Μακάρι να είχαμε κι άλλους τέτοιους παίκτες που να μπαίνουν γρήγορα στο κλίμα και να γίνεται η μετάβαση πιο ομαλά. Μακάρι να είχαμε κι άλλους τέτοιους παίκτες, όπως ο Ρέτσος που χθες έπαιξε πάρα πολύ καλά σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του. Δεν είναι εύκολα όλα τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη, δεν μπορείς να πετάξεις από την ομάδα 6-7 παίκτες».

Για τον Παναγιώτη Ρέτσο: «Ο Ρέτσος τώρα ξεκινά στην Εθνική. Είναι ένα πολύ προσγειωμένο παιδί, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα μυαλά του αέρα και είμαι σίγουρος πως θα φορέσει περιβραχιόνιο στην Εθνική. Βλέπω το ίδιο το παιδί, είναι πάρα πολύ ώριμος για την ηλικία του, στο παιχνίδι του κι όχι μόνο. Είναι αξιοθαύμαστος».

Για τον Κάρλος Ζέκα: «Για τον Κάρλος είναι πιο εύκολο. Μπήκε αμέσως στο κλίμα, μιλά τη γλώσσα και γνωρίζεται με τα παιδιά. Θα χρειαστούμε κι άλλους τέτοιους παίκτες με ικανότητα να προσφέρουν άμεσα».

Για την προσπάθεια πρόκρισης στο Euro 2020: «Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Κι εγώ πιστεύω πως θα είμαστε εκεί. Λίγη αγάπη να έχουμε για την Εθνική ομάδα. Λίγη ηρεμία και λίγη προσπάθεια και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε. Ο κόσμος εκτίμησε την προσπάθεια που κάναμε αυτά τα δύο χρόνια, έστω κι αν σε μια βραδιά τα χαλάσαμε όλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα