Τζελέπης: «Ελπίζουμε σε θετική εξέλιξη»

Την αξιολόγηση του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή αναμένει η Super League, προκειμένου να γνωρίζει αν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι.

Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος της Λίγκας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανθρακικός, Δημήτρης Τζελέπης, κάνοντας δηλώσεις στον NovaΣΠΟΡ FM. Αναλυτικά όσα είπε ο παράγοντας της θρακικής ομάδας:

«Είμαστε σε μια κατάσταση αναμονής κι εμείς. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. Το ραντεβού είναι για αύριο το μεσημέρι στις 15:00, όταν και θα μας ενημερώσει ο υφυπουργός τι θα γίνει. Θα πάει ο κ. Μποροβήλος, θα ενημερώσει για όσα αποφασίστηκαν χθες στο ΔΣ κι ελπίζουμε ότι η εξέλιξη θα είναι θετική για την επανέναρξη του πρωταθλήματός μας. Από τη στιγμή που συμφωνήσαμε πάνω σε αυτές οι προτάσεις και θα πάνε κατευθείαν στο συμβούλιο της ΕΠΟ για να περάσουν στον πειθαρχικό κώδικα, ελπίζω πως θα εφαρμοστούν.

Δεν είμαι κι εγώ σύμφωνος πως έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν ένα ταρακούνημα. Το να προσπαθούν οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου να συναινέσουν και να κάνουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό.

Πιστεύω πως ήταν λάθος να γίνει το ΔΣ αμέσως μετά από όσα έγιναν στο ντέρμπι. Αν είχαν μεσολαβήσει μέρες και είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είδαμε όλοι τι έγινε στη Λεωφόρο. Έγιναν εκτεταμένα επεισόδια και ήταν λογικό τα πνεύματα να είναι τεταμένα. Αυτό που είπαμε χθες στο συμβούλιο είναι πως δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε να οξύνουμε τα πνεύματα. Οι παράγοντες είναι υπεύθυνοι πολλές φορές για την ένταση, αλλά πρέπει να καταλάβουμε είναι πως και οι ίδιοι είναι οπαδοί των ομάδων τους. Το τι έχει γίνει το έχουμε καταλάβει όλοι πολύ καλά και δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην όποια κατάσταση. Ελπίζω αυτό που έγινε χθες να είναι μια αρχή και να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτό που θέλουμε όλοι αυτή τη στιγμή και πρέπει να κάνουμε είναι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε δημιουργήσει και να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Στο σημείο που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα ζητήσουμε στον υπουργό να καταλάβει πως υπάρχει δέσμευση για κάποιες αποφάσεις και να αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημά μας. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ζήτησε συγγνώμη από τις υπόλοιπες ομάδες για αυτό που δήλωσε περί μαφίας. Φαντάζομαι πως μπροστά στην πραγματική καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, που θα είναι η μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα βρεθεί μια συναινετική λύση. Όλοι έχουν καταλάβει πως η πολιτεία έχει αποφασίσει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Ο υπουργός θα λάβει τις δεσμεύσεις για το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά έγιναν συζητήσεις και για τη νέα σεζόν, για τη θωράκιση των γηπέδων με τις κάμερες ασφαλείας και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά και τη διάλυση των συνδέσμων των οργανωμένων. Θα πάμε σε έναν πειθαρχικό κώδικα που θα είναι σύμφωνος με τις ποινές της UEFA.

Στην παρούσα φάση είναι αρκετά δύσκολο να δούμε ντέρμπι με την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων. Όταν θα καταφέρουμε κάτι τέτοιο, θα σημαίνει πως έχουμε κάνει αρκετά βήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα