Τζιόλης: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το κύπελλο»

Αν και ο ίδιος αποφάσισε να αλλάξει φανέλα τον περασμένο Ιανουάριο, πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος και θέλει να δει τους συμπαίκτες του να πανηγυρίζουν μία σπουδαία επιτυχία…

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Τζιόλη, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στην τουρκική Καϊσερίσπορ. Ο διεθνής μέσος του «δικέφαλου του βορρά» βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους παίκτες του ΠΑΟΚ και μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής του ARENA FM, θέλησε να περάσει το κλίμα που επικρατεί ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης…

«Από τότε που έχω έρθει τον Ιανουάριο η ομάδα παλεύει να σωθεί. Ήρθα για να παίζω, τα πράγματα κυλάνε καλά για μένα και επιδιώκουμε την παραμονή μας. Σίγουρα έχω το μυαλό μου στο Μουντιάλ. Ίσως ήταν και ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα να έρθω εδώ και να αγωνιστώ.

Θα διεξαχθεί ένας ωραίος τελικός, με δύο καλές ομάδες. Είναι σημαντικό το κύπελλο, το θέλει μια ομάδα παραπάνω και αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Όλοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ το θέλουν, γιατί έχει πολύ καιρό να κατακτήσει ένα κύπελλο η ομάδα. Πάντα είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε τελικούς και κυρίως να κατακτάς τίτλος. Τα παιδιά θα δώσουν το μάξιμουμ των ικανοτήτων τους και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να το πάρει. Μακάρι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και έχω την εντύπωση πως θα κριθεί σε λεπτομέρειες.

Νομίζω πως και αυτό το γεγονός δίνει ένα αβαντάζ στην ψυχολογία του ΠΑΟΚ. Τα παιδιά κέρδισαν αυτοπεποίθηση γιατί είναι σημαντικό να αποκλείεις τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Αυτή η αυτοπεποίθηση που πήραν θα τους βοηθήσει στον τελικό. Μιλάει με τα παιδιά στον ΠΑΟΚ και έχουν όλοι πολύ ανεβασμένη ψυχολογία και αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν. Το τελευταίο διάστημα η ομάδα κινείται σε καλύτερα πλαίσια. Ο κ. Γεωργιάδης έχει κάνει καλή δουλειά και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού οδηγείται η ομάδα με πολύ καλή διάθεση και ψυχολογία στον τελικό.

Έχω αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, όμως, η ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ, εκεί ανήκω, η επιθυμία μου και τα θέλω μου είναι με τον ΠΑΟΚ. Όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ θέλει το κύπελλο από τον ιδιοκτήτη, τον κύριο Σαββίδη, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της ΠΑΕ. Από την εικόνα που είχε στο μεταξύ μας παιχνίδι στον πρώτο γύρο στη Τούμπα, μπορώ να πω ότι είναι μια ομάδα στην οποία ο καθένας ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο, τρέχουν, πρεσάρουν και αγωνίζονται ως ομάδα. Γίνεται αξιόλογη δουλειά στον Παναθηναϊκό. Και οι δυο ομάδες θέλουν το τρόπαιο, λεπτομέρειες όπως η τύχη και η κατάσταση των δύο ομάδων θα κρίνουν πολλά. Πρεσάρουν καλά γενικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού και στην αντεπίθεση είναι αρκετά γρήγορη ομάδα. Ο Μπεργκ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι στην κόντρα επίθεση».

Αναφερόμενος στο μέλλον της καριέρας του δήλωσε: «Το καλοκαίρι γυρίζω στον ΠΑΟΚ. Προς το παρόν δεν κάνω κάποιες επιπλέον σκέψεις για το μέλλον. Περιμένω να ξεκινήσει η χρονιά, να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις μου στην Εθνική και μετά να δούμε τι θα φέρει η νέα χρονιά.

Όταν έφυγα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον προπονητή. Αγωνιζόμουν μέχρι τον Ιανουάριο συνεχώς. Αποκτήθηκαν καλώς, πιστεύω, κάποιοι ποδοσφαιριστές γιατί λίγοι τραβούσαν το κουπί στην ομάδα. Είχα αυτή την πρόταση από την Τουρκία και αισθανόμουν πως τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν καλά για μένα στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν. Ήθελα να αγωνίζομαι συνεχώς, υπήρχε και το θέμα την Εθνικής, που απαιτούσε να παίζω, δεν ήθελα να είμαι βάρος στην ομάδα και να δημιουργώ πρόβλημα και αποφάσισα να κάνω ένα διάλλειμα. Ένιωθα πως δεν θα είμαι η πρώτη λύση του προπονητή και γι’ αυτό πήρα μια απόφαση που πιστεύω πως ήταν σωστή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα