Τηλεφωνική επικοινωνία Aναστασιάδη -Τσίπρα – Έρχεται Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος

Tηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί της Παρασκευής οι Νίκος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας με επίκεντρο φυσικά το Κυπριακό, όπως γνωστοποίησε  Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος που τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Μεγαλονήσου  θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Το τηλεφώνημα του κ. Αναστασιάδη ήρθε μετά τη τηλεφωνική επικοινωνία του Α. Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ το απόγευμα της Πέμπτης με αντικείμενο τα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό και το Κυπριακό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, αναφερόμενος στο δείπνο του Αναστασιάδη και Ακιντζί  είπε πως οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι η διαδικασία για το Κυπριακό συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο Mont Pelerin.

Ανέφερε πως στο μεταξύ θα εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις (από Δευτέρα) μεταξύ των δυο διαπραγματευτών ούτως ώστε να επιλυθούν τα υπόλοιπα ζητήματα ει δυνατόν μέχρι τις 9 του Γενάρη. Πρόσθεσε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι θα συζητηθούν και τα έξι κεφάλαια ανάμεσα στις δυο πλευρές μέχρι τις 12 του Γενάρη οπόταν θα συγκληθεί η πολυμερής διάσκεψη.

Σε ερώτηση για την πολυμερή διάσκεψη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν διεθνείς συνθήκες χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να προσθέσει πως η Συνθήκη Εγγυήσεων είναι διεθνής συνθήκη και η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Η συνάντηση της Δευτέρας θα γίνει στις 9:30 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες οι εντατικές διαβουλεύσεις θα πραγματοποιούνται μέρα παρά μέρα μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα