Την «έλιωσε» η πίεση της πρόκρισης

Άρσεναλ θύμισε η Εθνική ομάδα της Κύπρου στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ιστορίας της! Την ώρα που το Ισραήλ δεν μπορούσε να αντικρούσει το Βέλγιο, οι Κύπριοι έπρεπε απλώς να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1 για ένα ημίχρονο και πέντε λεπτά! Τελικά δεν το κράτησαν ούτε τρία, η Βοσνία ισοφάρισε και στη συνέχεια νίκησε και προκρίθηκε.

Θα μπορούσαν να είναι όλα διαφορετικά, όταν ο ενθουσιασμός των Κύπριων και το «πάμε κι ότι γίνει!» μετά το 0-1 που οδήγησε στην ανατροπή, μετατρεπόταν σε προσοχή και αυτοσυγκέντρωση προκειμένου να βγει το ημίχρονο.

Δυστυχώς οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να διαχειριστούν αυτό το βάρος κι έτσι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία. Αν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου συνεχίσει να διεξάγεται με 24 ομάδες, τότε σίγουρα θα δοθεί και στο μέλλον η ευκαιρία στην Εθνική ομάδα της Κύπρου να περάσει σε μία τελική φάση. Απλά αυτό δεν συνέβη τώρα.

Την αισιοδοξία του για το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου, εξέφρασε στο Sportfm και ο σκόρερ του αγώνα με τη Βοσνία, Νέστορα Μυτίδης, του 24χρονου επιθετικού της ΑΕΚ Λάρνακας.

«Είμαστε μια νέα ομάδα και αυτή η συμμετοχή μας δίδαξε πολλά. Αν κοιτάξουμε πίσω σε αυτή την διοργάνωση θα δούμε ότι πρώτος στόχος δεν ήταν η πρόκριση, ωστόσο όταν πλησιάσαμε τότε το σκεφτήκαμε. Υπάρχει απογοήτευση γιατί κοντέψαμε να το πετύχουμε. Στο 2ο ημίχρονο πιστεύαμε ότι θα μπορέσουμε. Αν πηγαίναμε στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ μας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά τα παιχνίδια γιατί ένα μικρό λάθος στοιχίζει. Έπρεπε να ήμασταν προσεκτικοί και να αντέχαμε λίγο παραπάνω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως και ένα λάθος στοιχίζει. Βλέπαμε στο παιχνίδι ότι υπήρχαν οι διάδρομοι και οι χώροι που θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε. Τρεις ημέρες πριν όμως κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια στο Ισραήλ. Υπήρχε λίγο κούραση. Αν κοιτάξουμε όμως ξανά τότε θα δούμε ότι προσπαθήσαμε. Όσο περισσότερο είμαστε μαζί τόσο αφομοιώνουμε το παιχνίδι ο ένας του άλλου. Ξέρουμε τους συμπαίκτες μας περισσότερο. Υπάρχει κορμός, φιλοσοφία και ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις. Γίνεται σωστή δουλειά και έχει βοηθήσει», υποστήριξε και πρόσθεσε για το χθεσινό παιχνίδι με την Βοσνία.

Εμείς πλέον ως ομάδα έχουμε αποκτήσει κάτι που δεν το είχαμε. Κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Και θα προσπαθήσουμε σε όλα τα ματς ανεξάρτητα από τον αντίπαλο να παίξουμε για τη νίκη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα