Την αντικατάσταση Κοντονή ζήτησε από τον Τσίπρα ο Λεβέντης

Θέμα παραμονής του υπουργού Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση έθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά την ομιλία του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο  κ. Λεβέντης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σκεφτεί το θέμα της αντικατάστασης του κ Κοντονή προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει στο χώρο της δικαιοσύνης: «Παρακαλώ τον κ. πρωθυπουργό να σκεφτεί το θέμα αντικατάστασης του κ. Κοντονή γιατί αν ενταθεί περαιτέρω  το φορτισμένο κλίμα η χώρα θα ζημιωθεί. Δεν το λέω για να περάσει των δικαστών άλλωστε τους είπα ότι έχουν  υποχρέωση να καταθέτουν πόθεν έσχες και δεν τους άρεσε. Αν προστεθεί στις οξύτητες άλλων ειδών και αυτή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη  οι εξελίξεις δεν θα είναι φυσιολογικές για τη χώρα»

Για το θέμα των Σκοπίων ο κ. Λεβέντης ρώτησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι που μπορεί να φτάσει η διαπραγμάτευση και μέχρι που είναι αποφασισμένοι να υποχωρήσουν. «Ο Χατζηδάκης είπε ότι θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι αποφασίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης την σύνθετη ονομασία όπως είχε αποφασιστεί; Αν πρεσβεύετε  αυτό ούτε συνδυασμούς δεν θα μπορείτε  να  καταρτίσετε στη βόρειο Ελλάδα. Και ο κ. Τσίπρας τόσο εύκολα πουλάει το όνομα; Διότι αυτοί  μπορεί να ρίξουν 10 αγάλματα  και να αποσύρουν από τις σελίδες τον αλυτρωτισμό προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν το όνομα και μετά από ένα μήνα να τα επαναφέρουν πάλι. Το θέμα είναι μείζον θυμηθείτε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 93 έπεσε από το θέμα των Σκοπίων. Από τη Λάρισα και πάνω ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος ούτε για τον Τσίπρα ούτε για τον  Μητσοτάκη  να παραδώσει το όνομα, το θεωρούν  προδοσία».

Ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία προκειμένου να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και να μην επαναπαύεται στην συμφωνία κυρίων μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών. «Φέρτε μια τροπολογία σήμερα να προστατευθεί η πρώτη κατοικία γιατί δεν εξηγιέστε σωστά στην κοινωνία γιατί αφήνετε να πλανώνται απόψεις  ότι θα υπάρξουν και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα