Την αποφυλάκισή του ξαναζητάει ο Μπούκουρας

Την αποφυλάκισή του ζητεί εκ νέου ο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας. Ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. μέσω της αίτησης που υπογράφουν ο πρώην εισαγγελέας και νυν συνήγορός του Σπύρος Μουζακίτης, καθώς και η Βάσω Πανταζή στρέφεται παράλληλα κατά του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι «δαιμονοποιεί» στοιχεία και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στην πολιτική ζωή.

«Από την μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μουζακίτης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στον εισαγγελέα Εφετών που ζήτησε την παραπομπή σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής σε δίκη υπογραμμίζει: «Ο κος Εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να “δαιμονοποιήσει” εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις “μάχη”, “τελική νίκη”, “ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής”, “στρατιώτης”», επισημαίνεται στην αίτηση και εξηγεί –παραθέτοντας παραδείγματα από αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων– ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία». Παράλληλα, ο κατηγορούμενος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας αναφέρει, μέσω της αίτησης αποφυλάκισης, ότι «ο κος Εισαγγελέας, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναφορά της ομιλίας μου Βουλή στην πρόταση για παραπομπή μου, επέλεξε για πολλοστή φορά, να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως».

Τέλος ζητά την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους, με τη συνήγορό του Βάσω Πανταζή να επισημαίνει: «Είναι λογικά αδιανόητο να κρατείται προσωρινώς ο κ. Μπούκουρας, ως ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, την στιγμή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κόμμα της Χ.Α. και να είναι ελεύθερη η μισή και πλέον κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα