Την Θεσσαλία επισκέπτεται ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν

Ο Επίτροπος κ. Johannes Hahn, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, πρόκειται να επισκεφθεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 24 και 25 Ιουλίου 2014.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο “περιοδείας” του Επιτρόπου στις 13 ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων – της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου των Ευρωπαϊκών Ταμείων 2014-2020.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Επιτρόπου κ. Hahn στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, κ. Πάνος Καρβούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Επίτροπος Χαν για άλλη μια φορά θα βρεθεί στη χώρα μας για να επισκεφθεί μια ακόμα Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο ίδιος έχει δηλώσει: “Ο λόγος που αποφάσισα να επισκεφτώ και τις 13 Ελληνικές Περιφέρειες είναι για να δω και να ακούσω από τους ίδιους τους πολίτες της χώρας πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματα των Ευρωπαϊκών Ταμείων, καθώς και να συζητήσω μαζί τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα Ταμεία αυτά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ανάκαμψη.

Την περίοδο 2014-2020, πάνω από € 15,52 δισεκατομμύρια θα διατεθούν στην Ελλάδα μέσω των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ. Η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί δεκαοκτώ περιφερειακά και τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα αλλά και προγράμματα Ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες. Στην χώρα μας εναπόκειται να κάνει την καλύτερη δυνατή χρήση αυτών των κονδυλίων για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα