Την «καρδιά» του Αιγαίου δέσμευσαν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι δεν σταματάνε με τίποτα και συνεχίζουν τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, περιοχή στο Κεντρικό Αιγαίο (ανάμεσα σε Ψαρά, Σκύρο και Εύβοια) δέσμευσαν την Παρασκευή οι τουρκικές  Αρχές για την πραγματοποίηση ασκήσεων με πυρά για μεγάλο μέρος του μήνα Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 5-8, 12-15, 19-22 και 28-29 Ιουνίου, η Υδρογραφική Υπηρεσία Σμύρνης δεσμεύει (με την έκδοση της NAVTEX 488 17) τις συγκεκριμένες περιοχές, με σκοπό ναυτικά γυμνάσια.

Θα έχει προηγηθεί η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που ξεκινάει το Σάββατο, με την κωδικό ονομασία «Denizkurdu 17» («Θαλασσόλυκος 17»).

Οι Τούρκοι εξέδωσαν, επίσης, την Παρασκευή και σειρά αεροπορικών οδηγιών προς ναυτιλλομένους (ΝΟΤΑΜ) που δέσμευαν για ασκήσεις περιοχές κοντά στο Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι και στα Ίμια.

Αν και αυτές δεν επικαλύπτουν το FIR Αθηνών, βρίσκονται κοντά σε περιοχές όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε ένταση, γι’ αυτό και δίδεται ιδιαίτερη προσοχή από τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα