Την «κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός» περιέγραψε ο Τσίπρας στον Λαβρόφ

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε την ευκαιρία να κάνει ολοκληρωμένη περιγραφή της δραματικής κοινωνικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός, να εκφράσει τις θέσεις του για τα βαθιά και δομικά προβλήματα της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως επίσης και να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις του κόμματός του και της ευρωπαϊκής αριστεράς για την έξοδο από την κρίση.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της Ρωσίας αλλά και του ίδιου του Λαβρόφ, στην επικράτηση της λογικής και της διπλωματίας, στο ζήτημα της κρίσης της Συρίας.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος αξιωματούχος στάθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται αναφορικά με τη συνεργασία των δύο λαών και των δύο χωρών.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από τα θέματα συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα