Την ναυτιλία και τα αγροδιατροφικά προϊόντα προωθεί ο Δραγασάκης στην Κορέα

Κάλεσμα στους Νοτιοκορεάτες για επενδύσεις στην Ελλάδα απήυθυνε ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τον χαιρετισμό του στο Ελληνο-Κορεατικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Σημειώνοντας πως «η Ελλάδα, βρίσκεται στη τελική ευθεία για να εξέλθει από τα μνημόνια και το καθεστώς ειδικής επιτροπείας» και ότι «προτεραιότητα τώρα είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και ο σχεδιασμός της νέας, μεταμνημονιακής εποχής, χωρίς να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν στην κρίση» εξήγησε πως «η χώρα μας δεν αφήνει πίσω, όμως, μόνο την κρίση, αλλά και το οικονομικό μοντέλο και τις πολιτικές πρακτικές που μας οδήγησαν σε αυτήν».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, η χώρα σχεδιάζει και διαμορφώνει ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα Βιώσιμης και Δίκαιης Ανάπτυξης. «Το νέο παραγωγικό υπόδειγμα, δίνει προτεραιότητα στην αξιοποίηση της γνώσης, στην Έρευνα και στην Καινοτομία, στις εξαγωγές, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, τη δραστική μείωση της ανεργίας και τη συνεπή καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων. Η μετάβαση της Ελλάδας προς το νέο παραγωγικό υπόδειγμα γίνεται σε συνθήκες παγκόσμιας επιστημονικής, τεχνολογικής και βιομηχανικής επανάστασης» συμπλήρωσε.

Θυμίζοντας πως και η Κορέα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, προσέφυγε σε εξωτερική βοήθεια αλλά «καταφέρατε να επιτύχετε την εξυγίανση της οικονομίας σας και μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητάς σας» τόνισε πως «οι εμπειρίες της χώρας σας, συνεπώς, μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Διότι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, πολλές από τις οποίες και εσείς αντιμετωπίσατε στο παρελθόν».

«Στο Ελληνοκορεατικό Φόρουμ Συνεργασίας, που διεξήχθη στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο, έλαβαν μέρος κορεατικές εταιρείες με υψηλή τεχνογνωσία στις νέες τεχνολογίες, στις έξυπνες πόλεις και στη διαχείριση αποβλήτων, μεταξύ άλλων.  Θεωρώ ότι υφίστανται πολλά περιθώρια συνεργασίας με κορεατικές εταιρείες στους τομείς των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, των αγροδιατροφικών προϊόντων, του περιβάλλοντος, των δικτύων μεταφορών και αλλού» είπε ο Γ. Δραγασάκης εκτιμώντας πως οι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού μπορούν να συμπεριληφθούν στους πίνακες των επίσημων προμηθευτών νοτιοκορεατικών ναυπηγείων. Επιπλέον, ως προς τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, η διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην κορεατική αγορά, θα συνέβαλε σημαντικά στην τόνωση του διμερούς εμπορίου κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα