Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι για εκβίαση δημοσιογράφοι

Την Παρασκευή θα απολογηθούν στον ανακριτή για τα κακουργήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ΄ επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία, ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας για εμπλοκή τους σε κύκλωμα εκβίασης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκδότης κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορούμενου εκδότη Αλέξης Κούγιας υπεραμύνθηκε της αθωότητας του πελάτη του υποστηρίζοντας ότι το όλο θέμα έχει να κάνει «με την προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή, ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με κοινωνικά και αθλητικά θέματα».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ». Ο ίδιος αμφισβήτησε και τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας σχολιάζοντας ότι «οι συνομιλίες που υποτίθεται ότι έκαναν μου θυμίζουν περισσότερο σενάριο, ενώ η ερμηνεία είναι κατά το δοκούν των αστυνομικών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα