Την Παρασκευή τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Το απόγευμα της Παρασκευής (23/9) και με τον χαρακτήρα του επείγοντος, είναι προγραμματισμένο να έρθει για συζήτηση στο κοινοβούλιο το επίμαχο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η ψήφιση των οποίων εκτιμάται ότι θα «ξεκλειδώσει» την πολυπόθητη δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Αν κρίνουμε, πάντως, από τους τόνους που επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας παραχώρησής της Ελληνικό Α.Ε. στην  Lamda Development αναμένεται να… ξεκλειδώσουν και οξείες αντιπολιτευτικές βολές κατά των εν γένει κυβερνητικών χειρισμών όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο ν/σ αναμένεται να έχει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για τα εξής θέματα:

# Τη μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Yπερταμείο. Φημολογείται ότι μεταξύ των “ασημικών” θα περιλαμβάνεται η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, οι αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), το Αττικό Μετρό και ο ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για τη διάταξη που προκαλεί ιδιαίτερο πονοκέφαλο στους κυβερνητικούς βουλευτές που εναντιώνονταν κατά καιρούς πολύ σθεναρά στην αποκρατικοποίηση συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.

# Την εναρμόνιση των κοινωνικών εισφορών, που περιλαμβάνει την εξάλειψη της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.

# Το σχέδιο για τη μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μοντέλο απελευθέρωσης.

Επί των διαδικαστικών, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με δύο συνεδριάσεις, πρωί – βράδυ, στην αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια την επόμενη μέρα, Τρίτη (27 Σεπτεμβρίου), οπότε και αναμένεται αργά το βράδυ η ψήφιση του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα