ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΟΕ Τα “βρήκαν” Καπράλος-Κούβελος με τις ευλογίες Βασιλειάδη

Την Παρασκευή το απόγευμα (17.30) συγκλήθηκε η ολομέλεια, προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μετά την “συμφωνία” Σπύρου Καπράλου και Ισίδωρου Κούβελου με παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη τα πάντα είναι ξεκαθαρισμένα.

Ο κ. Καπράλος θα εκλεγεί “πανηγυρικά” πρόεδρος και ο Ισίδωρος Κούβελος (εκπρόσωπος της Ιππασίας) θα είναι εκ νέου ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Επίσης θα “εκλεγούν” σε διάφορες θέσεις μετά την συμφωνία και τρία ακόμη στελέχη από την παράταξη του Κουβελου, ήτοι οι κ.κ. Αγγελούδης (χάντμπολ), Ζαννιάς (τένις) και Βασιλάκης (γκολφ).

Επί της ουσίας η ΕΟΕ είναι δίχως διοίκηση είναι και πολύ καιρό, καθώς οι εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου ακυρώθηκαν. Τότε οι δύο παρατάξεις είχαν διαφορά μίας ψήφου. Την ημέρα των εκλογών ο κ. Κούβελος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ωνάσειο, λόγω έντονων ενοχλήσεων στο στήθος και ο Λάμπης Νικολάου ως επίτιμο μέλος της ΕΟΕ κι εντεταλμένος από την ΔΟΕ, απέστειλε φαξ αναβάλλοντας την διαδικασία, λόγω ανωτέρας βίας. Λίγες ώρες αργότερα η παράταξη Καπράλου, μέσω Κατσιαδάκη (το αρχαιότερο μέλος ) συγκάλεσε δια τηλεφώνου την ολομέλεια, στην οποία παρουσιάστηκαν οι 14 υποστηρικτές του Καπράλου και ο Γιάννης Σγουρός. Ο τελευταίος αφού έκανε επεισόδιο επισημαίνοντας την άκυρη διαδικασία, αποχώρησε. Οι 14 εξέλεξαν τον Καπράλο. Τότε η “Α” είχε γράψει αναφερόμενη στις εκλογές της ΕΟΕ “πρόεδρος για λίγο ο Καπράλος”.

Ο Ισίδωρος Κούβελος προσέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθούν οι εκλογές. Και τον Ιούλιο η επταμελής  σύνθεση του Γ΄  Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Ποταμιάς) έκρινε μη νόμιμες τις εκλογές και ακύρωσε το πρακτικό εκλογής της Ολομέλειας της ΕΟΕ, με το οποίο αναδείχθηκε  το νέο προεδρείο. Με την απόφασή τους οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν  ότι πρέπει να «αναπεμφθεί η υπόθεση στην ΕΟΕ προκειμένου να επαναλάβει σε νόμιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας τη διαδικασία εκλογής».

Ο Βασιλειάδης

Και κάπου εδώ ο Γιώργος Βασιλειάδης αναλαμβάνει δράση, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Μάλιστα όπως διέρρευσαν κύκλοι του υπουργείου “ήταν ενήμερη και η ΔΟΕ” για την προσπάθεια να επανέλθει η ηρεμία στην ΕΟΕ. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι έγιναν αρκετές συναντήσεις μεταξύ των Καπράλου-Κούβελου, αλλά η οριστική συμφωνία έγινε επί ισπανικού εδάφους.

Πριν από λίγες ημέρες Βασιλειάδης-Καπράλος-Κούβελος βρέθηκαν στην Ταραγόνα στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Πάτρας για τους Παράκτιους αγώνες του 2019. Οι τρεις άνδρες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συμφώνησαν, διαμοιράζοντας τις θέσεις. Ή πιο σωστά ο Κούβελος που δικαιώθηκε από το ΣτΕ υπαναχώρησε, αποδέχθηκε τα τέσσερα πόστα στο νέο Δ.Σ. κι έτσι ο Καπράλος μέχρι το 2020 θα παραμείνει πρόεδρος της ΕΟΕ και θα εισέλθει πανηγυρικά στο κλαμπ των αθανάτων της ΔΟΕ.

Η συμφωνία των δύο ανδρών εκνεύρισε τους περισσότερους από την παράταξη του Κούβελου, όπως και τον Λάμπη Νικολάου, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε να συγκαλέσει την ολομέλεια, αλλά τελικά μετά από πιέσεις (τον απείλησαν ακόμη και με έξωση από το γραφείο του στην ΕΟΕ, καθώς πλέον δεν είναι αθάνατος), απέστειλε τις προσκλήσεις προς τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών για την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 17.30.

Απέχουν

Η συμφωνία Καπράλου-Κούβελου δεν άρεσε καθόλου σε αρκετά μέλη της παράταξης Κούβελου, οι οποίοι μιλούν ανοιχτά για συνδιαλλαγή. Ήδη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος και ο Πέτρος Συναδινός δεν θα πάνε καν στην ολομέλεια.

Μάλιστα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Με αφορμή παρασκηνιακές ενέργειες και διαβουλεύσεις που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της Ε.Ο.Ε. και οι οποίος έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Δ.Ο.Ε. επανέρχομαι σε δήλωση που είχα κάνει από 17/2/2017 και η οποία γίνεται και πάλι επίκαιρη: “Τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ε.Ο.Ε., τα οποία εκθέτουν διεθνώς και διασύρουν το σύνολο του αθλητικού κινήματος του τόπου μας, με υποχρεώνουν, λόγω της μακράς ενασχόλησης μου με την αθλητική και κοινωνική ζωή εντός και εκτός της χώρας μου να κάνω δημόσια γνωστό ότι δεν μετέχω σε καμία διαδικασία και πράξη που βρίσκεται σε αυτήν την κατεύθυνση”.

Ακόμη πιο σκληρός ήταν ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του προς την “Α” τόνισε: “Εγώ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την υπόγεια συνδιαλλαγή για να ισχυροποιηθεί ο σουλτάνος της ΕΟΕ (εννοεί τον Καπράλο). Έχω αξιοπρέπεια και ιστορία στο χώρο του αθλητισμού και δεν πρόκειται με την συμμετοχή μου να νομιμοποιήσω αυτή την κατάντια”.

Αντίθετα ο Γιάννης Σγουρός μας είπε: “Θα πάω κανονικά στην ολομέλεια, θα καταγγείλω όλα αυτά τα παιχνίδια και θα αποχωρήσω, δίχως να ψηφίσω”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα