«Την πλευρά των δανειστών συνεχίζει να διαλέγει η Ν.Δ.»

Η πρωινή ανακοίνωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ότι καμία εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα δεν είναι δυνατή χωρίς «συμμόρφωση με το Μνημόνιο», προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την αντίδραση της κυβέρνησης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, τα μνημόνια στην Ελλάδα τελείωσαν στις 25 Γενάρη, ενώ οι ίδιοι κύκλοι κάλεσαν τους αρμόδιους του EFSF να ενημερωθούν για τις σκληρές διαπραγματεύσεις στις τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις του Eurogroup, καθώς και για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο δεν υπάρχει, όχι τυχαία, καμία αναφορά σε μνημόνια.

Γι’ αυτό άλλωστε και υπήρξε τελικά συμφωνία λένε από το Μαξίμου, που δεν ξέχασαν να κατηγορήσουν και την ηγεσία της Ν.Δ. ότι συνεχίζει (όπως υποστηρίζουν) να διαλέγει την πλευρά των δανειστών και όχι της ελληνικής κοινωνίας. Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι καλούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέλθει στη Βουλή, στη συζήτηση για την παράταση της δανειακής σύμβασης, προκειμένου να ενημερωθούν οι «γαλάζιοι» για το τι υπέγραφαν μέχρι τώρα και τι κατάφερε η νέα κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα