Την προεδρία ο Γραμμένος (με πολλά «γραμμάτια»…) Την διαιτησία ο Θόδωρος (για να τους έχει στο χέρι…)

Αναμενόμενος ο θρίαμβος του Βαγγ. Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ, που από σήμερα λόγω υποσχέσεων πρέπει να βρει δουλειά στους Δρόσο, Μπάρτζη, Βρύζα και Δέδε, ενώ την διαιτησία για την οποία κάθε εβδομάδα ενδιαφέρονται «μεγάλοι» και «μικροί» την κράτησε ο Θ. Θεοδωρίδης για να ελέγχει το Ελλαδιστάν.

Όπως ήταν αναμενόμενο εδώ και πολλούς μήνες, πρόεδρος της ΕΠΟ εξελέγη ο Βαγγέλης Γραμμένος, που στηριζόταν από τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη με συντριπτικό αριθμό ψήφων (48) έναντι του Γ. Καλαντζή (21) που στηριζόταν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η διαφορά στις ψήφους είχε γίνει ορατή εδώ και πολλούς μήνες, αφού τα σε καθημερινή βάση λάθη από την πλευρά των νυν χαμένων ήταν πολλά και ποικίλα, αλλά κυρίως η διαφορά αυτή οφείλεται βεβαίως και στην… γενναιοδωρία των νυν νικητών, η οποία ξεπέρασε τις… αγαθοεργίες των ηττημένων.

Κατ’ αρχάς, η παράταξη έμεινε ακέφαλη μετά την εξαφάνιση του νέου τότε διάττοντα αστέρα, παράγοντα Ελευθεριάδη, την Ένωση του οποίου (Πιερία) ο Ιβάν την κατάπιε αμάσητη.

Στην συνέχεια, κάτι οι προσωρινές συμμαχίες Ιβάν – Μαρινάκη, κάτι η μεσολάβηση του Θόδωρου σε πολλά ζητήματα, τα οποία δεν προχώρησαν, κάτι η κόντρα Μαρινάκη – Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των γνωστών γεγονότων με τον προφυλακισμένο Γιαννουσάκη, αλλά κυρίως λόγω της απόκτησης του  MΕGA (κάτι που ενεργοποίησε περισσότερο μέσω ΣΥΡΙΖΑ τον Ιβάν Σαββίδη), ήταν τα αίτια της νίκης του Γραμμένου.

Νίκη ή πύρρειος νίκη;

Τα ερωτηματικά όμως μετά την νίκη του Γραμμένου σχετικά με τα προσδοκώμενα από την νέα διοίκηση είναι πολλά και ποικίλα. Το κυριότερο όμως είναι αν η διοίκηση Γραμμένου μπορεί να διοικήσει ώστε να εξαλείψει τις υποψίες που εκφράζονται με το κυρίαρχο σλόγκαν «όλα είναι στημένα» και να ξαναφέρει τον κόσμο στα γήπεδα.

Οι αμφιβολίες για το τελευταίο είναι πολλές. Και επικεντρώνονται κυρίως σε έναν τομέα –τον τομέα της διαιτησίας– που ως γνωστόν δεν υπάγεται στην δικαιοδοσία της ΕΠΟ, αλλά σε κάποια πρόσωπα τα οποία επέλεξε ο αόρατος –ορατός για μας– ουσιαστικός κυβερνήτης του ελληνικού ποδοσφαίρου εδώ και 15 χρόνια, γ.γ. της UEFA Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο επονομαζόμενος και «Ο κύριος πίσω απ’ την κουρτίνα».

Όπως είχε αναλύσει με μεγάλη ακρίβεια προ τριών εβδομάδων σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Α» με τίτλο «Η τροφική αλυσίδα της διαιτησίας», ο διορισμός του αρχιδιαιτητή Περέιρα, ενός απόμαχου, πρώην διαιτητή, με πολλές ενστάσεις για την διαιτητική συμπεριφορά του από την ίδια του την χώρα (Πορτογαλία), κατά το παρελθόν, ήταν επιλογή του Θ. Θεοδωρίδη. Η απόλυτη εξουσία του εν λόγω κυρίου στην διαιτησία, μετά μάλιστα την λευκή επιταγή που του έδωσε η απερχόμενη Επιτροπή Εξομάλυνσης λίγες ώρες πριν εκλεγεί πρόεδρος ο Β. Γραμμένος, ώστε ο Περέιρα να διορίζει ή να παύει όποιο μέλος της ΚΕΔ θέλει, επιβεβαιώνει πλήρως την θέση της «Α» για την απόλυτη κυριαρχία στην διαιτησία του κυρίου Θόδωρου.

Τι έχει καταφέρει με τον διορισμό αυτό του Περέιερα ο γ.γ. της UEFA; Πολύ απλά να ελέγχει τους 4 μεγαλοϊδιοκτήτες –που όταν ξυπνάνε κάθε Δευτέρα πρωί το πρώτο πράγμα που σκέφτονται δεν είναι οι επιχειρήσεις τους αλλά το ποιος διαιτητής θα οριστεί για το παιχνίδι της ομάδας τους την επόμενη Κυριακή–, και μέσω αυτών να περνάει τις γραμμές του στις εκάστοτε κυβερνήσεις αφού δυστυχώς για την χώρα μας οι εκάστοτε υπουργοί Αθλητισμού –εξαιρούμε τον Γιώργο Ορφανό, που τόλμησε να τους χαλάσει την μανέστρα, όταν προσδιόρισε το εκλογικό σώμα στην ΕΠΟ σε αριθμό περίπου 400 εκλεκτόρων– θεωρούν τιμή τους όταν γίνονται συνομιλητές με κάποιους παρατρεχάμενους τύπου Κουτσοκούμνη, Λάκοβιτς, Μισούτ, Ρηγόπουλου κ.ά., απεσταλμένους του κ. Θόδωρου, ώστε με το πρόσχημα «το τάδε θέμα πρέπει να γίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο, λόγω επιθυμίας FIFA και UEFA», βάραγαν προσοχή στα πιο πάνω ανθρωπάκια, χαμηλόβαθμους κυρίως με υπαλληλική ιδιότητα στην UEFA. Έτσι, έχοντας την Ελλάδα υποχείριο στις όποιες επιδιώξεις του για το μέλλον, κυβερνώντας την αθλητικά έχει εξασφαλίσει και τις ψήφους για τις μελλοντικές εκλογές της UEFA.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, γιατί όλη σχεδόν η Ευρώπη έχει αντιληφθεί τον ρόλο του κ. Θόδωρου. Θα υπάρξουν αντιδράσεις, τις οποίες δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπίσει, με «μπροστινούς» κάποιους περίεργους τύπους όπως οι προαναφερόμενοι.

Κατά συνέπεια, το σλόγκαν του τελευταίου έτους από τους νυν νικητές «τόσο καιρό μάς πηδάγανε, τώρα είναι η σειρά μας να τους πηδήξουμε» δεν φαίνεται να υλοποιείται ελλείψει… «οργάνου», αφού το «όργανο» θα ήταν η διαιτησία.

Τα γραμμάτια προς εξόφληση

Είναι γεγονός ότι η Επιτροπή Εξομάλυνσης με την αμέριστη συμπαράσταση του Θ. Θεοδωρίδη μέσω Κωστάκη Κουτσοκούμνη που τους διόρισε, μέσω Λάκοβιτς και Βασάλο που μεταβίβαζαν τις σχετικές οδηγίες του κ. Θόδωρου, έκανε άχυρα κι αλώνι νόμους και κανονισμούς, με αποτέλεσμα ο Γ. Βασιλειάδης να καταθέτει συνεχώς τροπολογίες νόμων για να διορθώσει τις γκάφες τους. Είναι γεγονός ότι η συνδρομή του Θ. Θεοδωρίδη στην χθεσινή εκλογική διαδικασία ήταν πολύ μεγάλη, αφού μέσω του εξαφανισμένου Ζόραν Λάκοβιτς ήταν αυτός που με παρακάλια προς την παράταξη Μαρινάκη κατάφερε να μην μπλοκαριστεί η τροποποίηση του καταστατικού στις 30/6. Βεβαίως δόθηκε πλήθος υποσχέσεων στα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης  με αποτέλεσμα η νέα διοίκηση Γραμμένου να έχει προς εξόφληση γραμμάτια που έταξαν Θόδωρος & ΣΙΑ.

Έτσι, ο Ζήσης Βρύζας έχει ειδοποιηθεί από καιρό ότι θα προσληφθεί ως υπάλληλος της ΕΠΟ με τομέα το αγωνιστικό τμήμα. Ο Αλέξης Δέδες ως πρώην στέλεχος της ΕΠΟ θα αναλάβει την θέση του εκτελεστικού γραμματέα. Θέσεις εμμίσθων αναζητούνται για τον κύριο «Εγώ δεν είμαι του τζάμπα», Γιάννη Δρόσο, και το νέο παραγοντικό φιντάνι που ακούει στο όνομα Μπάρτζης. Βεβαίως θα ακολουθήσουν κι άλλοι διορισμοί, αφού τους υπάρχοντες δύο δικηγόρους της ΕΠΟ αναμένεται λόγω υποσχέσεων να συνδράμουν και άλλοι οκτώ!!! Γιατί όχι; Μήπως βάζουν τα λεφτά από την τσέπη τους;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα