Της φυλακής τα σίδερα είναι για… εθνοσωτήρες

Μέχρι τώρα τον βλέπαμε σε αρχαιολογικούς χώρους να ορκίζει μέλη του κόμματός του, σε εκδηλώσεις να βγάζει πύρινους λόγους, ή σε τηλεοπτικά πλατό να απειλεί ότι θα χαστουκίσει δημοσιογράφους που αμφισβητούσαν ότι ήταν εθνοσωτήρας και θα έσωζε τη χώρα από τον βραχνά του δημόσιου χρέους.

 

Της Ευαγγελίας Τζαβάρα

 

Ο λόγος για τον «εθνοσωτήρα» Αρτέμη Σώρρα, που όπως φαίνεται μάλλον θα κάνουμε πολύ καιρό να τον ξαναδούμε, καθώς εντός των φυλακών δεν επιτρέπονται ούτε συγκεντρώσεις κομμάτων, ούτε φυσικά τηλεοπτικές κάμερες για να κάνει δηλώσεις. Και ως φαίνεται, το νεόκοπο κόμμα «Ελλήνων Συνέλευσις»  θα χάσει τον ηγέτη του για αρκετά χρόνια. Κι αυτό διότι ο Αρτέμης Σώρρας για μία οκταετία θα φιλοξενηθεί στις φυλακές μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Η απόφαση του δικαστηρίου (8 χρόνια φυλακή και 5 χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων) δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εκτελεστεί άμεσα και ήδη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Σημειώνεται ότι ο Σώρρας έχει ακόμη μία καταδικαστική απόφαση για 28 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή που του επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πατρών στις 9/1/2017 για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Η καταδίκη του Σώρρα, όσο και της συζύγου του (Βάιας Ρουγκλίου), έγινε ερήμην, καθώς το ζεύγος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου εκδικαζόταν η υπόθεση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το μέλλον του «εθνοσωτήρα» είναι ομιχλώδες, καθώς αναμένεται οσονούπω και το πόρισμα από την εισαγγελική έρευνα για τη δράση του Σώρρα στην «Ελλήνων Συνέλευσις» , όπου ερευνάται η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Τα ληγμένα δηνάρια Κουβέιτ

Τον Αρτέμη Σώρρα είχαν μηνύσει ο κουμπάρος του Φώτης Λεπίδας, στον οποίο είχε δώσει ληγμένα δηνάρια Κουβέιτ προκειμένου να αγοράσει από αυτόν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, καθώς και ο πρώην συνεταίρος του Γρηγόρης Δώσης, επειδή του έκλεψε €100.000 την περίοδο που συνεργάζονταν σε επιχείρηση με παιδότοπους.

Πριν από λίγο καιρό, ο Φώτης Λεπίδας, μιλώντας στην τηλεόραση είχε πει για την υπόθεση: «Υπήρξε μία ιστορία με ληγμένα δηνάρια του Κουβέιτ. Με τα μάτια μου είδα βαλίτσες γεμάτες με δηνάρια του Κουβέιτ. Και μάλιστα τρομοκρατημένος. Κατά την εισβολή των Αμερικανών στο Κουβέιτ μετά τον Σαντάμ “ακυρώθηκαν” τα δηνάρια. Όχι 600 δισ. ευρώ, ούτε ένα ευρώ δεν έχει. Τον γνώρισα όταν έβαζε μάρμαρα και πλακάκια και μου ζήτησε με τη γυναίκα του να τους παντρέψω».

 

Πριν από πέντε χρόνια…

Το… αστέρι του Σώρρα ανέτειλε πριν από πέντε χρόνια, όταν για πρώτη φορά ακούστηκε η περιβόητη οργάνωση END (End National Debt – Εθνικό Χρέος Τέλος) που θα διέγραφε το εθνικό χρέος.  Ο Σώρρας ισχυριζόταν αρχικά ότι έχει στην κατοχή του μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που δημιουργήθηκε από την Εθνική Τράπεζα το 1904 με τομέα δραστηριότητας τη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Η υπόθεση με την Τράπεζα Ανατολής έληξε όταν η Εθνική ανακοίνωσε ότι το 1932, που απορρόφησε την Τράπεζα Ανατολής, έδωσε σε κάθε μέτοχό της 200 δραχμές και η ιστορία τελείωσε εκεί. Άρα, οι σαράντα μετοχές της Ανατολής που ανακάλυψε κάπου ο Σώρρας δεν αξίζουν τίποτα.

Ένα άλλο τερατώδες ψέμα του Σώρρα ήταν ότι πούλησε τεχνολογία του Απόλλωνα στον Ομπάμα.  Σε βίντεο στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο Λαμπράκης (συνεργάτης του, που έχει κάνει φυλακή στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή) αποκαλύπτει πού βρήκε τα λεφτά. Λέει μεταξύ άλλων: «Μεταβίβασε (σ.σ.: εννοεί τον Σώρρα) στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός(!) και του Απόλλωνος. Στις δώδεκα και ένα λεπτό, στις 16 Ιουνίου, προσγειώθηκε στην Αμερική, στην Καλιφόρνια –υπάρχει το βίντεο αν θέλετε να το δείτε στο ίντερνετ– το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε. Κατέβηκε λοιπόν το τελευταίο διαστημόπλοιο, που βρισκόταν στο διάστημα για 17 μήνες». Για τα πνευματικά δικαιώματα που παραχώρησε ο Σώρρας στη ΝΑSΑ, συνεχίζει ο Λαμπράκης, πήρε ομόλογα. Οι Αμερικανοί, διαβεβαίωνε ο Λαμπράκης, θα κατέβαλλαν το αντίτιμο στις 9 Αυγούστου του 2014. Η πρώτη ημερομηνία ήταν το 2009, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα ανανέωσε τα ομόλογα για πέντε χρόνια ακόμα, επειδή δεν μπορούσε το αμερικανικό Δημόσιο να πληρώσει όλο το ποσό το 2009.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2014 ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει ότι οι Σώρρας – Λαμπράκης είναι απατεώνες.

Ο δαιμόνιος Σώρρας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δημιούργησε μία νέα οργάνωση, την «Ελλήνων Συνέλευσις», στην οποία για να γίνεις μέλος έπρεπε να καταβάλεις 20 ευρώ, προκειμένου το νεόκοπο κόμμα να κατέλθει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Μάλιστα, υποσχόταν 20.000 ευρώ σε κάθε ψηφοφόρο αν βγει πρωθυπουργός (το είπε δημόσια σε εκδήλωση στη Ρόδο), ενώ υπόσχεται ακόμα ότι θα τους δώσει μέρος των χρημάτων του για «αποπληρωμή και οριστική απαλλαγή από κάθε οφειλή προς τράπεζες, το δημόσιο (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, Τέλη Κυκλοφορίας κ.λπ.), εισφορές προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και του δημόσιου χρέους που κατά κεφαλήν μάς αναλογεί»! Η Πολιτεία ως συνήθως κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Το ξυπνητήρι για τις αρχές ήχησε όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν περισσότεροι από 5.000 πολίτες, οι οποίοι πιστεύοντας ότι θα ξεχρεώσουν με το ομόλογο Σώρρα δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες.

 

 

Η εγκληματική οργάνωση

Πριν σκάσει η βόμβα με την απόφαση του Εφετείου στην Πάτρα, ο Αρτέμης Σώρρας είχε κληθεί ως ύποπτος από την εισαγγελέα Ευγενία Αυλίδου, που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε ότι προκύπτουν σε βάρος του ενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων.

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ενώπιον της εισαγγελέως καμία από τις δύο φορές που ζήτησε προθεσμία. Την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου πέρασε ως εκπρόσωπός του ένας δικηγόρος, ο οποίος έχει δικαίωμα να προσκομίσει τις έγγραφες εξηγήσεις του Αρτέμη Σώρρα, χωρίς απαραίτητα να εμφανιστεί στο εισαγγελικό γραφείο και ο εντολέας του. Η εισαγγελέας Ευγενία Αυλίδου, έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνά της, αναμένει μόνο τις έγγραφες εξηγήσεις των οκτώ «υπόπτων» για να συντάξει το πόρισμά της. Ανάμεσα στα αδικήματα που μπήκαν στο μικροσκόπιο της έρευνας είναι τα κακουργήματα της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Η εισαγγελέας, η οποία ανέλαβε την πολύπλευρη έρευνα για τον Αρτέμη Σώρρα, αλλά και τον πολιτικό φορέα του, τη ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις», κατάφερε να συγκεντρώσει πλούσιο υλικό, το οποίο μπορεί να την οδηγήσει στην ποινική αποτίμηση της υπόθεσης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα