Τη σύλληψη Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου ζητούν 80.000 Βρετανοί

Τη σύλληψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου ζητούν 80.000 Βρετανοί.

Πιο συγκεκριμένα, καταζητείται ο Μπινιαμίν Νετανιάου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του Πλανήτη. Σκότωσε 2037 Παλαιστίνια παιδιά. Σκότωσε 7348 Παλαιστίνιους. Τραυμάτισε 45.019 Παλαιστίνιους. Συνέλαβε 8383 Παλαιστίνιους. Κατέστρεψε 29.145 παλαιστινιακές κατοικίες. Δημιούργησε 423 παράνομους, αποκλειστικά εβραϊκούς οικισμούς εποίκων.

Πρόταση που καλεί την βρετανική κυβέρνηση να παραπέμψει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπινιαμίν Νετανιάου ως εγκληματία πολέμου, έχει συγκεντρώσει ήδη περισσότερες από 80.000 υπογραφές. Στις κατηγορίες αναφέρονται τα εγκλήματα που έχει διατάξει να διαπραχθούν στην Λωρίδα της Γάζας.

Η συγκέντρωση των υπογραφών γίνεται με την ευκαιρία της προγραμματισμένης επίσκεψης που έχει να πραγματοποιήσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πηγές τις κυβέρνησης Κάμερον πάντως, αποκλείουν το ενδεχόμενο να συλληφθεί ο Νετανιάου, επειδή διαθέτει διπλωματική ασυλία.

Υπηρεσία εξυπηρέτησης VIP εγκληματιών

Η προτροπή προς την βρετανική κυβέρνηση για την σύλληψη του Ισαηλινού πρωθυπουργού, με την υποβολή περισσότερων από 80.000 υπογραφών, έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της κίνησης Damian Moran υποστηρίζει ότι βάσει του διεθνούς νόμου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μπορεί να συλληφθεί φτάνοντας στο Λονδίνο για επίσκεψη το Σεπτέμβριο, με την κατηγορία ότι «διέταξε τη σφαγή πλέον των 2.000 Παλαιστίνιων πολιτών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων 51 ημερών του ισραηλινού στρατού πέρυσι στη Γάζα».

Παραδέχεται όμως, ότι δεν αναμένει να γίνει κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε όμως, ότι είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως ένας μαζικός αριθμός ανθρώπων τον θεωρούν ανεπιθύμητο στη Βρετανία. Ο αριθμός των υπογραφών σχεδόν διπλασιάσθηκε στο διάστημα των δύο περασμένων εβδομάδων.

Αν κατορθώσουν να συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές ως τις 7 Φεβρουαρίου 2016, η Βουλή των Κοινοτήτων θα πρέπει να αφιερώσει μία συνεδρίαση για το ζήτημα.

«Η Βρετανία αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για να υπερασπίζεται το κράτος του μέσα στα όρια του διεθνούς ανθρωπιστικού νόμου και η βρετανική κυβέρνηση καταδικάζει κάθε τρομοκρατική τακτική της Χαμάς», αναφέρει βρετανική κυβερνητική ανακοίνωση. Στην οποία όμως επισημαίνεται πως «αναγνωρίζουμε όμως, ότι η διαμάχη τον περασμένο χρόνο στη Γάζα προκάλεσε τρομερές απώλειες».

Η ισραηλινή πρεσβεία στο Λονδίνο απέρριψε την πρόταση για τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού «ως χωρίς νόημα και προτροπή με στόχο τη δημοσιότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα